Skip to main content

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ξεστοκάρετε το μίσος απέναντι στη νεότητα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση για διατάξεις του νομοσχεδίου, ενώ αναφέρθηκε και στη σύγχυση με το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Ξεστοκάρετε το μίσος απέναντι στη νεότητα, το οποίο έχουν τα αυταρχικά καθεστώτα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο.

«Ξεχρεώνετε γραμμάτια στον ΣΕΒ», πρόσθεσε, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «οι διατάξεις του νομοσχεδίου είναι βγαλμένες από τα βιβλία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων». «Ο εργαζόμενος θα είναι απομονωμένος στη διαπραγμάτευση με τον πανίσχυρο εργοδότη. Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στον τόπο μας πολέμησαν για αυτήν την ελευθερία» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας στον λόγο του αναφέρθηκε στο ότι η κυβέρνηση «θεσπίζει την 10ωρη εργασία, ενώ ο εργαζόμενος είναι απροστάτευτος απέναντι στην απόλυση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε και στη σύγχυση που έχει προκληθεί με τις οδηγίες της Επιτροπής Εμβολιασμού για το σκεύασμα της AstraZeneca: «Εργαλειοποιήσατε χυδαία την Επιτροπή, ενώ δώσατε μόνο μια επιλογή εμβολίου στους πολίτες κάτω των 39 ετών». Προσέθεσε πως η κυβέρνηση δημιουργεί διχασμό «και για τα εμβόλια, καθώς γίνεται λόγος για προνόμια εμβολιασμένων».