Skip to main content

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ζήτημα ισονομίας να ξεπληρώσει η ΝΔ τα χρέη της

Στη στάση της αντιπολίτευσης ως προς την πανδημία, στο εργασιακό ν/σ και στα χρέη της ΝΔ αναφέρθηκε στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση στην κυβέρνηση τόσο για το εργασιακό νομοσχέδιο όσο και για την κριτική που ασκεί για τη στάση της αντιπολίτευσης στη διαχείριση της πανδημίας εξαπέλυσε και στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση εργαλειοποίησε την Επιτροπή και άφησε τους νέους και τις νέες κάτω των 39 ετών με μόνο μία επιλογή στα εμβόλια, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η αντιπολίτευση έβαλε πλάτη στην πανδημία, επιχειρώντας να πείσει τους πολίτες να ακολουθήσουν «τα μέτρα περιορισμού των δικαιωμάτων και της ελευθερίας» που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της πανδημίας. «Δεν έχετε καταλάβει ότι επί 1,5 χρόνο η αντιπολίτευση ήταν στο σύνολό της εποικοδομητική και προσπάθησε να πείσει τον κόσμο για τον περιορισμό κάποιων δικαιωμάτων τους» σημείωσε χαρακτηριστικά και σε άλλο σημείο πρόσθεσε «Αντί να πείτε συγγνώμη στους νέους που τους δώσατε μόνο ένα εμβόλιο, αντί να ζητήσετε συγγνώμη, βάζετε κάτω από τη γλώσσα την ίδια καραμέλα». «Εμείς σας είπαμε από την πρώτη μέρα ελάτε να βάλουμε πλάτη να κάνουμε σχεδιασμό όλοι μαζί» τόνισε ο κ. Τσίπρας λέγοντας πως είχε προτείνει συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη διαχείριση της πανδημίας.

Αναφορικά με το εργασιακό νομοσχέδιο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ακολουθεί τις επιταγές του ΣΕΒ, καταγγέλλοντας παράλληλα τη θέσπιση ατομικών συμβάσεων εργασίας. «Κρύβετε την ουσία του νομοσχεδίου. Κρύβετε τη μεγάλη επιδίωξη των εργοδοτικών οργανώσεων και του ΣΕΒ. Έρχεστε εδώ χωρίς πίεση για να περάσετε τις ατομικές συμβάσεις. Εμείς υπηρετούμε τους εργαζομένους και όχι τις επιχειρηματικές ελίτ» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σημείο αυτό μάλιστα δεσμεύτηκε πως «αυτό το νομοσχέδιο θα το αποσύρουμε όταν οι πολιτικές συνθήκες το επιτρέψουν στις επόμενες εκλογές και με απλή αναλογική θα συγκροτηθεί μια προοδευτική κυβέρνηση που να προωθηθεί τη στήριξη του κόσμου της εργασίας».

«Ωραίο το λογοπαίγνιο που σας σκάρωσαν για την πολυκατοικία που θα κατασκεύαζα, αλλά δεν ξέρω εργολάβο που θα έδινε διαμέρισμα στον μεγαλύτερο μπαταχτσή» είπε στη συνέχεια και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Σε ένα από τα πολλά ακίνητα που έχετε θα βάζατε διαχειριστή κάποιον που αύξησε τα χρέη του κόμματος;». Κλείνοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να ξεπληρώσει τα χρέη του κόμματος κάνοντας λόγο για «ζήτημα ισονομίας και δημοκρατίας».