Skip to main content

Τσίπρας σε Σχοινά: Να υπάρξει επιτέλους ευρωπαϊκή απόφαση για πλαφόν στο φυσικό αέριο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε τη σημασία που έχουν οι συστάσεις της αρμόδιας Επιτρόπου Βιέρα Γιούροβα στην αντιμετώπιση της υπόθεσης των υποκλοπών

Με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε τη σημασία που έχουν οι συστάσεις της αρμόδιας Επιτρόπου Βιέρα Γιούροβα στην αντιμετώπιση της υπόθεσης των υποκλοπών, τη θωράκιση του κράτους δικαίου και τη διασφάλιση του πλουραλισμού των ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Ακόμη επισήμανε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το έλλειμμα αλληλεγγύης που επιδεικνύεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο τόσο στον ενεργειακό τομέα όσο και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει επιτέλους ευρωπαϊκή απόφαση για πλαφόν στο φυσικό αέριο σε επίπεδα που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης, τονίζοντας ότι το υπό συζήτηση πλαφόν - που είναι σχεδόν τρεις φορές πάνω από τη σημερινή τιμή και υπαγορεύεται από κάποια συμφέροντα στον ευρωπαϊκό Βορρά- θα επιδεινώσει την κρίση.

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην ανάγκη να υιοθετηθεί ένα δίκαιο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου βασισμένο στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και να καθιερωθούν υποχρεωτικές μετεγκαταστάσεις και νόμιμες και ασφαλές οδοί επανεγκατάστασης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση: