Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΣΙΠΡΑ: ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΕΔΩ(VID)

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από την Ιθάκη μίλησε για μια διαδρομή, η οποία δεν ήταν εύκολη αλλά είχε πάντα προορισμό.

Από την Ιθάκη και με φόντο το Βαθύ προχώρησε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο.

«Σήμερα στην πατρίδα μας ξημέρωσε μια καινούργια μέρα. Μια μέρα ιστορική. Τα μνημόνια της λιτότητας, της ύφεσης και της κοινωνικής ερήμωσης, επιτέλους τελείωσαν. Η χώρα μας ανακτά το δικαίωμά της, να ορίζει αυτή τις τύχες και το μέλλον της», είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο παράλληλα για αφετηρία μιας νέας εποχής.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για μια διαδρομή, η οποία δεν ήταν εύκολη αλλά είχε πάντα προορισμό.

«Έχουμε επίγνωση ότι δεν τελειώσαμε εδώ» ξεκαθάρισε στο μήνυμά του.

«Η Ελλάδα βίωσε από το 2010 τη σύγχρονη Οδύσσειά της, συνέβησαν πρωτοφανή πράγματα. Τρεις στους δέκα έμειναν άνεργοι, είχαμε μέτρα λιτότητας 65 δισ ευρώ, η Δημοκρατία ευτελίστηκε, τραπεζίτες έγιναν πρωθυπουργοί, φασιστικές συμμορίες βγήκαν από τις κρυψώνες μετά από χρόνια», σημείωσε.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «ο ελληνικός λαός δεν δέχθηκε έτσι τη μοίρα, που χάραξαν άλλοι».  

«Πριν από τρία χρόνια πήρε μία ιστορική απόφαση να πάρει το τιμόνι από εκείνους που οδήγησαν τη χώρα σε βράχια και να το δώσει σε νέους καπετάνιους. Αναλάβαμε το καθήκον με υπευθυνότητα» είπε, προσθέτοντας:  «Περάσαμε από πολλά κύματα. Το πλήρωμα άλλαξε. Άλλοι φοβήθηκαν τα κύματα και άλλοι θέλησαν να τα δαμάσουν».  

Ο κ. Τσίπρας στο διάγγελμα του ανέφερε ότι «δεν πορευτήκαμε με βεβαιότητες παρά μόνο με μία, αυτή που μας όρισαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες: να βγάλουμε τη χώρα από τη στενωπό των μνημονίων και της αέναης ατέρμονης λιτότητας».

«Δεν θα αφήσουμε τη λήθη να μας παρασύρει, δεν θα γίνουμε λοτοφάγοι, δεν θα ξεχάσουμε όσοι ευθύνονται για τα δεινά» υπογράμμισε.

«Τώρα που φτάσαμε στον προορισμό μας», σημείωσε ο πρωθυπουργός, «έχουμε πλήρη επίγνωση ότι έχουμε νέες μάχες μπροστά μας. «Οι σύγχρονοι μνηστήρες είναι εδώ. Είναι όσοι θέλουν να δουν το καράβι να θαλασσοδέρνεται» τόνισε.

«Η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή», κατέληξε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ