Skip to main content

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Δεν έχω εμπιστοσύνη στις δημοσκοπήσεις - Αξία έχει η ετυμηγορία του λαού

«Είναι γνωστό ότι υπάρχει μία διαχρονική υποτίμηση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις δημοσκοπήσεις», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο θέμα των δημοσκοπήσεων και στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σταθερά στη δεύτερη θέση με διαφορά από τη ΝΔ αναφέρθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

Ερωτηθείς σχετικά, υπογράμμισε ότι ότι «δεν έχω εμπιστοσύνη στις δημοσκοπήσεις. Όχι ότι δεν λαμβάνω καθόλου υπόψη τα στοιχεία αλλά δεν έχω εμπιστοσύνη σε δεκάδες μετρήσεις γιατί διαμορφώνουν μία διαφορετική εικόνα από την πραγματικότητα».

Υποστήριξε ακόμη, ότι «είναι γνωστό ότι υπάρχει μία διαχρονική υποτίμηση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Δεν έχει να κάνει με κάποιο δόλο, αλλά πρόκειται για συστημικού χαρακτήρα προβλήματα στις μετρήσεις. Ορισμένες όμως δεν έχουν συστηματικά προβλήματα στις μετρήσεις αλλά κάποιες είναι πλαστογραφία της στιγμής» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε λέγοντας ότι οι δημοσκοπήσεις έχουν μία αξία αλλά μεγαλύτερη αξία – όπως είπε – έχει το αποτέλεσμα της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού.