Skip to main content

Τσίπρας: Να ερευνηθεί η σχέση της Ρωσίας με χρηματοδότηση των αντιδράσεων στο Μακεδονικό

«Να γίνει έρευνα για τα περί ρωσικής παρέμβασης στις εκλογές, αλλά να ξεκινήσει με το αν έγινε αντίστοιχη με τα συλλαλητήρια στη Συμφωνία Πρεσπών»

Ως προσπάθεια του πρωθυπουργού να δικαιολογήσει την ήττα του στις προσεχείς εθνικές εκλογές χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί ενδεχόμενης παρέμβασης της Ρωσίας στο αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά ότι «έχω την αίσθηση ότι είναι επικοινωνιακό πυροτέχνημα όλο αυτό. Δείχνει πανικό από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη να αιτιολογήσει την ήττα του από εξωγενείς παράγοντες» πρόσθεσε, όμως υπογράμμισε ότι δεν έχει θέμα να γίνει έρευνα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν η έρευνα ξεκινήσει «ας ξεκινήσει με το αν έγινε παρέμβαση στα συλλαλητήρια στη Βόρεια Ελλάδα» τον καιρό που θα υπογραφόταν η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Όταν προχωρήσαμε εμείς σε απέλαση διπλωματών η στάση του κ. Μητσοτάκη ήταν ότι κάνουμε ζημιά στα εθνικά συμφέροντα» είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε «ότι έχω την αίσθηση ότι η χώρα έχει τις δυνατότητες και τις υπηρεσίες που μπορεί ώστε να προασπίσει ζητήματα κυριαρχίας».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε επίσης ότι αν δεν είχε γίνει «φανταστείτε τι πιέσεις θα δεχόταν σήμερα η Ελλάδα για είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ με τη συνταγματική της ονομασία, δηλαδή "Μακεδονία"». «Υπηρετήσαμε το εθνικό συμφέρον κατά τρόπο απόλυτο» ανέφερε καταλήγοντας επί του ζητήματος.