Τρίτη 14 Ιουλίου 2020
x

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ MARFIN: ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ(VID)

Δυστυχώς σήμερα είμαι υποχρεωμένος να καταδικάσω απερίφραστα τη βία αλλά και την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Στεφάνι στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους, από τις αναθυμιάσεις, μετά από μολότοφ που πέταξαν διαδηλωτές το 2010, τρεις εργαζόμενοι της Marfin, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το πρωί του Σαββάτου.

Σε δηλώσεις μετά την κατάθεση στεφάνου, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τιμά τη μνήμη των νεκρών και καταδικάζει τη βία ενώ εξαπέλυσε βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη κατηγορώντας τον για υποκρισία: «Τιμούμε και σήμερα όπως και κάθε χρονιά, εδώ και δέκα χρόνια, τη μνήμη των συμπολιτών μας, που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin. Και με την ευκαιρία, για άλλη μια φορά, εκφράζουμε την καταδίκη μας απέναντι στη βία. Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία, ιδίως τη βία εναντίον του πολυτιμότερου αγαθού, της πολυτιμότερης αξίας που είναι η ανθρώπινη ζωή».

«Ωστόσο», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «σήμερα δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να καταδικάσω απερίφραστα τη βία αλλά και την υποκρισία. Την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη που αποφάσισε δέκα χρόνια μετά να ανοίξει τον φάκελο για να διεξαχθεί έρευνα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από τους ίδιους ανθρώπους που δέκα χρόνια πριν στάθηκαν ανίκανοι να αναζητήσουν, να εντοπίσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν». «Καταδικάζω τη βία αλλά και την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη», πρόσθεσε, «που λίγους μήνες πριν αποφασίσει να μπει αυτή η πλακέτα εδώ, έδινε εντολή στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, προκειμένου να ασκήσουν έφεση εναντίον της δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τα θύματα επιδικάζοντας αποζημιώσεις στους συγγενείς τους».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μετέβη στο σημείο επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «ο αγώνας για την ζωή είναι ένα αγώνας που αδιαμφισβήτητα είναι συνδεδεμένος με τον αγώνα για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια». «Τιμούμε τους νεκρούς μας, ευχόμαστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά παρόμοιο περιστατικό, αλλά τιμούμε και τους αγώνες του λαού μας για δικαιοσύνη και για αλήθεια, γιατί αυτοί είναι αγώνες για τη ζωή, είναι αγώνες για μια καλύτερη ζωή», υπογράμμισε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ