Skip to main content

Τσίπρας στο Φεστιβάλ Σπούτνικ: Θράσος να ζητάει ο Μητσοτάκης μια δεύτερη ευκαιρία (video)

«Ως εδώ. Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα με έναν αγώνα διαρκή και ανένδοτο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Φεστιβάλ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό, τόσο για την οικονομική ομιλία που έκανε το Σάββατο στην 86η ΔΕΘ όσο και στη συνέντευξη τύπου της Κυριακής, έκανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σπούτνικ

Αναφορικά με το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών ο κ. Τσίπρας, είπε ότι θα προκύψει προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη, πρσθέτοντας ότι δεν είναι οι συνεργασίες τερατούργημα.

Σχολίασε παράλληλα, το θέμα των υποκλοπών αναφέροντας τις καταγγελίες του Χρήστου Σπίρτζη και την παρακολούθηση του μέσω του λογισμικού Predator.

«Κύριε πρωθυπουργέ των παρακολουθήσεων και του παρακράτους που ακούσατε καλά τη φωνή του κ. Σπίτρζη, ακούστε από εδώ ότι τελειώσατε. Έως εδώ. Θα σας ταραξουμε στη νομιμότητα με έναν αγώνα διαρκή και ανένδοτο για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου», είπε ο κ. Τσίπρας.

Μιλώντας για την ομιλία του πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ την χαρακτήρισε «πανικόβλητη» λέγοντας ότι θα είναι η τελευταία του και συμπλήρωσε ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή και δημοκρατική κυβέρνηση και όχι κυβερνήτη.

«Πράγματι χρειαζόμαστε σταθερότητα αλλά ο μεγαλύτερος παράγοντας αστάθειας είναι ένας πρωθυπουργός που υπονομεύει τη δημοκρατική σταθερότητα», προσέθεσε.

«Eίναι θράσος να ζητάει ο κ. Μητσοτάκης μια δεύτερη ευκαιρία» ανέφερε θυμίζοντας ότι η παράταξή του κυβερνάει τη χώρα για δεκαετίες.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγάλη συμφορά για τα συμφέροντα που λεηλατούν τον ελληνικό λαό. Εμείς έχουμε πυξίδα μόνο το δημόσιο συμφέρον» είπε χαρακτηρίζοντας τον κ. Μητσοτάκης ως «πρωθυπουργό των συμφερόντων».
Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού είπε ότι «τα περισσότερα δε θα γίνουν ποτέ», όπως ήταν και το σύνθημα στο σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Για το πρόβλημα της στεγαστικής κρίσης αναρωτήθηκε ότι εφόσον το αναγνωρίζει η κυβέρνηση γιατί δεν θα διαθέσει μεγαλύτερο ποσό από αυτό που ανακοίνωσε.
«Διοργανώνει business με την στεγαστική κρίση», ισχυρίστηκε ο κ. Τσίπρας καταγγέλλοντας το πρόγραμμα της κυβέρνησης.

«Δεν άκουσα κάτι για το νέο πτωχευτικό νόμο. Άκουσα όμως για δάνεια σε νέους που θα φέρουν τον εφιάλτη των κόκκινων δανείων σε νέους από 18 ετών», δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Φεστιβάλ Σπούτνικ.

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ τον κατηγόρησε για πατριδοκαπηλεία λέγοντας πως κατέβηκε στο χαμηλότερο σκαλοπάτι. «Προσπάθησε να ταυτίσει την προσωπική του επιβίωση με το μέλλον της πατρίδας. Παρουσίασε τον εαυτό του όχι ως πρωθυπουργό αλλά ως κυβερνήτη» είπε χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη δικτάτορα.