Skip to main content

Τσίπρας: Τελειώνουμε με προγράμματα στήριξης και ασφυκτική επιτροπεία

Πλέον τα δημόσια οικονομικά της χώρας έχουν μπει σε τάξη και οι δείκτες ανακάμπτουν, είπε ο πρωθυπουργός στη 2η συνάντηση για τις ευρωπαϊκές ΜμΕ

Την ελπίδα ότι η επόμενη ημέρα των προγραμμάτων στήριξης θα είναι μια ημέρα βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, αλλά και οικονομικής δημοκρατίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη 2η συνάντηση των Αθηνών για τις ευρωπαϊκές ΜμΕ, που διοργανώνουν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ.

«Το 2018 είναι ίσως το κρισιμότερο έτος για τη χώρα που από το 2010 μπήκε σε μία πρωτοφανή περιπέτεια. Τελειώνουμε με τα προγράμματα στήριξης και την ασφυκτική επιτροπεία και μεταβαίνουμε στην επόμενη μέρα. Μία ημέρα που όλοι ευελπιστούμε να είναι μέρα παραγωγής, δημιουργίας, βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, αλλά και οικονομικής δημοκρατίας» ανέφερε.

Τόνισε ακόμη ότι πλέον τα δημόσια οικονομικά της χώρας έχουν μπει σε τάξη και οι δείκτες ανακάμπτουν, ενώ χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το γεγονός ότι το 2017 το ισοζύγιο ανοίγματος – διαγραφών επιχειρήσεων ήταν θετικό.

«Άρα αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει δεν είναι το πώς θα σταματήσουμε την καταστροφή και πώς θα βγούμε από την καταιγίδα, αλλά η επόμενη ημέρα μετά την καταιγίδα» είπε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα, για το μετά της ελληνικής οικονομίας».