Skip to main content

Τσίπρας: Το μετρό η μεγαλύτερη απάτη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη (vid)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ξενάγησή του στον σταθμό Βενιζέλου είπε πως το έργο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2020.

Στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης έκανε μια στάση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, τη διαδικασία απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιολογικών ευρημάτων στον σταθμό καθώς και το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η Αττικό Μετρό Α.Ε. σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου.

Όπως είπε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της μίνι ξενάγησης «το μετρό της Θεσσαλονίκης είναι η μεγαλύτερη απάτη του κ. Μητσοτάκη στους Θεσσαλονικείς», τονίζοντας πως το έργο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2020 με 12 από τους 13 σταθμούς με τον σταθμό Βενιζέλου να ολοκληρώνεται το 2023. «Τώρα παίρνει παράταση συνολικά, ενώ χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει» σημείωσε ο κ. Τσίπρας εκφράζοντας παράλληλα φόβους για την απομάκρυνση και επανατοποθέτηση των αρχαίων.

«Δεν είναι κάτι σπάνιο. Οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με καθυστερήσεις και υπέρογκες αποζημιώσεις στους εργολάβους» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Και το 2012-2015 το ίδιο έγινε και τώρα. Αυτή η καθυστέρηση θα γίνει στην πλάτη των Θεσσαλονικέων που δεν θα έχουν μετρό αλλά θα κοστίσει και δεκάδες εκατομμύρια στο ελληνικό δημόσιο».

Ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε για τη συγκεκριμένη πολιτική απόφαση, κάνοντας λόγο για απόφαση που είναι εις βάρος του λαού και της πόλης της Θεσσαλονίκης «που δικαιούται να έχει ένα σύγχρονο έργο, ένα εργο πνοής για την πόλη, όχι το 2024 και βλέπουμε αλλά φέτος το 2020 όπου μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί».

«Κατά την άποψή μας» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «πρόκειται για μια χειριστή, επονείδιστη επιλογή για τους Θεσσαλονικείς που ήδη βιώνουν μια αρνητική ποιότητα ζωής εξαιτίας της αδυναμίας κάλυψης των αναγκών και του ΟΑΣΘ με τις παλιές γνωστές αμαρτίες».