Skip to main content

Τσίπρας: Το Μετρό της Θεσσαλονίκης έγινε ξανά ανέκδοτο

Οι Θεσσαλονικείς θα βρεθούν ξανά μπροστά στο αδιέξοδο: ούτε αρχαία, ούτε μετρό, υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ξανά ανέκδοτο έγινε το μετρό Θεσσαλονίκης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη για την απόσπαση των αρχαίων και την καθυστέρηση παράδοσης του έργου από το βήμα της ΔΕΘ.

«Τα τελευταία 3 χρόνια καταφέραμε να τρέξουμε το έργο περισσότερο από ότι τα προηγούμενα 10. Και ξαφνικά επανέρχεται το θέμα και ξαναμπαίνει το ψευτοδίλημμα αρχαία ή μετρό. [...] Φοβάμαι ότι οι Θεσσαλονικείς θα βρεθούν ξανά μπροστά στο αδιέξοδο: ούτε αρχαία, ούτε μετρό», σημείωσε. Τόνισε μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός είπε ψευδώς ότι δεν υπάρχει μελέτη, υποστηρίζοντας ότι η μελέτη είναι κατατεθειμένη. 

«Γιατί [ο κ. Μητσοτάκης] αποφασίζει ένα βάναυσο χτύπημα στην πολιτιστική κληρονομιά της πόλης και μια αφόρητη παράταση στην ταλαιπωρία χιλιάδων Θεσσαλονικέων», διερωτήθηκε ενώ συμπλήρωσε ότι οι παραδοχές του πρωθυπουργού για καθυστερήσεις του έργου «που όμως δεν υφίστανται» αποτελούν παραδοχές για τις οποίες ο εργολάβος θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις».