Skip to main content

Τσίπρας: Χρωστάμε μία συγγνώμη στον ελληνικό λαό για τις μετατάξεις

Ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis ανέφερε ότι «δεν τιμά το πολιτικό σύστημα, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σκάνδαλα της εποχής μας».

«Έξοδος από τα μνημόνια ή πισωγύρισμα το δίλημμα των εκλογών. Επικαλούμαστε την λογική κι όχι τον φόβο. Θέλουμε αυτή η αναμέτρηση να είναι μια σύγκριση προγραμμάτων», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Δεν είχαμε εκτιμήσει τη διαφορά από τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Πέσαμε έξω. Η πιο έμπρακτη απόδειξη ότι λάβαμε το μήνυμα ήταν ότι ίδιο το βράδυ ανακοινώσαμε ότι θα προκηρύξουμε εκλογές», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών τόνισε ότι «λάβαμε το μήνυμα. Σεβαστήκαμε τη λαϊκή ετυμηγορία» και συμπλήρωσε πως προτεραιότητα του αποτελούν τα δικαιώματα των εργαζομένων. «Ήρθε η στιγμή για οφέλη στην μεσαία τάξη» επισήμανε και επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας: «Η ΝΔ μιλά για μείωση φορολογίας με μεγάλο κόστος. Αυτά που προβάλλουν ως μειώσεις φόρους για τους λίγους και τους ισχυρούς, είναι οι μειώσεις που θα γίνουν στο κοινωνικό κράτος, οι μειώσεις που θα γίνουν σε δαπάνες». «Δαπάνες είναι οι μισθοί, οι συντάξεις, τα επιδόματα», ανέφερε.

«Εντός και εκτός τειχών τα περί εκτροχιασμού... Εχουμε τον κεντρικό τραπεζίτη να κάνει προβλέψεις μπακαλικής. Στουρνάρας και ακραίοι κύκλοι της Κομισιόν είναι αυτοί που αντιδρούν», είπε ο κ. Τσίπρας επιτιθέμενος στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Μιλώντας για τις θέσειςε του πολιτικού του αντιπάλου στα εργασίας είπε ότι «θέμα απολύσεων τέθηκε γιατί ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα θεσπίσει, αν γίνει κυβέρνηση, το ένα προς πέντε στο δημόσιο». «Αυτό δεν αφορά μόνο αυτούς δεν θα προσληφθούν αλλά τους πολίτες που δεν θα βρίσκουν γιατρούς στα νοσοκομεία, τα παιδιά που δεν θάχουν δασκάλους ειδικής αγωγής....», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι «χρωστάμε μια συγγνώμη γι'αυτό που έγινε με τις μετατάξεις, όχι μόνο στα μέλη μας, αλλά σε όλο τον ελληνικό λαό. Δεν αρκεί να λέμε ότι οι άλλοι έκαναν τέρατα αλλά όταν μπαίνουμε σ'αυτό το πολιτικό αλισβερίσι προνομίων δίνουμε μια εικόνα σκοτεινή».

Ηταν εκτός σχεδιασμού οι εκλογές καλοκαιριάτικα. Ηταν αναγκαίο να διεκπεραιώσουμε ζητήματα που αφορούσαν κοινωνικές ομάδες, σημείωσε ακόμα.

Ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis ανέφερε ότι «δεν τιμά το πολιτικό σύστημα, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σκάνδαλα της εποχής μας».