Skip to main content

Τσιρώνης: Δεν μπορούν τα συλλαλητήρια να επηρεάσουν την κυβέρνηση

Μιλάμε με ένα ανεξάρτητο κράτος, κι όχι με ένα κρατίδιο, όπως ήταν επί εποχής Τίτο, άρα μιλάμε για διαπραγμάτευση, ανέφερε ο Τσιρώνης.

"Ήταν μία σημαντική, δυναμική συγκέντρωση, με παλμό, εθνικό συναίσθημα κι αυτό είναι σεβαστό" δήλωσε σχετικά με το συλλαλητήριο της Αθήνας στην εκπομπή FOCUS PRESS του Atlas TV Κεντρικής Μακεδονίας, ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, συμπληρώνοντας ωστόσο αναφορικά με τη συμμετοχή του κόσμου ότι "ήταν πολύ λιγότερο από αυτό που έλεγαν οι διοργανωτές."

Ερωτηθείς αν τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό μπορούν να αλλάξουν ή να επηρεάσουν την πολιτική της κυβένησης στο ζήτημα, ο κ. Τσιρώνης απάντησε:

"Δεν μπορεί και δεν πρέπει να επηρεάσει τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Μιλάμε με ένα ανεξάρτητο κράτος, κι όχι με ένα κρατίδιο, όπως ήταν επί εποχής Τίτο, άρα μιλάμε για διαπραγμάτευση κι όχι για το τι θέλουμε εμεις μόνο."

Ερωτηθείς τι είναι χειρότερο, μία κακή λύση ή η μη λύση του Σκοπιανού ο κ. Τσιρώνης υπογράμμισε ότι "η μη λύση ισοδυναμεί με το "Μακεδονία" σκέτο. Δεν υπάρχει χειρότερη λύση από αυτό που γίνεται σήμερα, που αποκαλούν όλοι τη χώρα "Μακεδονία". Εμείς διαπραγματευόμαστε τουλάχιστον να αλλάξουν τα αλυτρωτικά και μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Μη λύση σημαίνει "Μακεδονία " σκέτο. Δεν υπάρχει χειρότερο από αυτό."