Skip to main content

Τσιρώνης: Επιβεβλημένο το ν/σ για τα αδέσποτα - Αιχμές κατά φιλοζωικών

Το νομοσχέδιο θα επανέλθει γιατί η κατάσταση στους δήμους είναι στο απροχώρητο και η κοινωνία δεν αντέχει, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός ΑΑΤ

Το νομοσχέδιο για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα θα επανέλθει σύντομα γιατί είναι επιβεβλημένο, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, στον απόηχο της απόσυρσής του μετά τις έντονες αντιδράσεις.

Το νομοσχέδιο θα επανέλθει γιατί η κατάσταση στους δήμους είναι στο απροχώρητο και η κοινωνία δεν αντέχει, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Μου το ζήτησε ο πρωθυπουργός να το αποσύρουμε, είχαμε τη γενναιότητα να το κάνουμε ως κυβέρνηση» δήλωσε μάλιστα, παρότι την απόσυρση του ν/σ την Τρίτη ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα περί κρίσης στις σχέσεις του με τον κ. Αποστόλου, ο κ. Τσιρώνης απάντησε ότι «έχουμε άψογη συνεργασία, εγώ δεν έχω κάποιο πρόβλημα», προσθέτοντας αμέσως μετά ότι εκτιμά ότι ούτε ο υπουργός έχει πρόβλημα μαζί του.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης άφησε αιχμές για την αποχώρηση ορισμένων φιλοζωικών οργανώσεων από τον διάλογο για το ν/σ, και επιχείρησε να απαντήσει στις επικρίσεις τους λέγοντας ότι «δεν προσθέσαμε ούτε ένα καθήκον παραπάνω στους δήμους, που έχουν δικαίωμα να αναθέτουν μέρος των καθηκόντων του στους εθελοντές, άλλα για πρώτη φορά με διαφάνεια στις συμβάσεις».

Όσον αφορά τα πρόστιμα, είπε ότι η κυβέρνηση επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση του παραεμπορίου και των ανεξέλεγκτων γεννήσεων, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ήταν οι φιλοζωικές οργανώσεις που ζητούσαν καθολική στείρωση. Για τα πρόστιμα ο κ. Τσιρώνης πρόσθεσε ότι «άλλοι μου λένε ότι προβλέπονται μεγάλα και άλλοι ότι είναι χαμηλά».