Skip to main content

Τσιτσιπάς: Ήταν μία υπέροχη μέρα, σέβομαι πολύ τον Ζβέρεφ

«Είμαι χαρούμενος που τα πράγματα έγιναν καλά. Ήταν μια υπέροχη μέρα», είπε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μετά τη νίκη του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε τον Ιταλό Γιάνικ Σίνερ με 7-6 (5), 6-2 σε 2 ώρες και 27 λεπτά, αλλά και το θορυβώδες πλήθος, για να φτάσει στα ημιτελικά του Internazionali BNL d’Italia, της Ρώμης για δεύτερη φορά.

Μπροστά στους ιδιαίτερα θορυβώδης φιλάθλους στο κεντρικό γήπεδο, ο Έλληνας διατήρησε την ψυχραιμία του, για να ξεπεράσει τον 20χρονο Ιταλό: «Είμαι χαρούμενος που τα πράγματα έγιναν καλά. Ήταν μια υπέροχη μέρα», είπε ο Τσιτσιπάς.

«Μπόρεσα πραγματικά να ανέβω στο δεύτερο σετ και νομίζω ότι το πιο σημαντικό κομμάτι ήταν το τάι μπρέικ του πρώτου σετ. Πήγα πραγματικά όπου μπορούσα. Δεν το πολυσκέφτηκα ούτε δίστασα και αυτό στο τέλος απέδωσε», πρόσθεσε, ο Τσιτσιπάς, που πανηγύρισε την 30ή του νίκη στη σεζόν (έναντι 9 ήττες, 13 προς 2 στο χώμα), είχε φτάσει στα ημιτελικά του τουρνουά και το 2019, όταν τον σταμάτησε ο Ναδάλ.

Στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς θα συναντηθεί με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, αφού ο Γερμανός επικράτησε του Κριστιάν Γκαρίν με 7-5, 6-2. Θα είναι η τρίτη φορά αυτή τη σεζόν που παίζουν σε ημιτελικούς σε χωμάτινο γήπεδο ATP Masters 1000, με τον Έλληνα να νικάει τον Γερμανό καθοδόν για τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο, προτού ο Ζβέρεφ πάρει εκδίκηση στη Μαδρίτη την περασμένη εβδομάδα. .

«Έχουμε παρόμοια στυλ παιχνιδιού, αλλά είναι ένας από τους πιο δύσκολους παίκτες να παίξεις εναντίον του στο Tour», είπε ο Τσιτσιπάς, μιλώντας για τον Ζβέρεφ. «Τον σέβομαι πολύ. Έχει πετύχει πολλά μέχρι τώρα», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ