Skip to main content

Τσιτσιπάς: Πολύ καλά διαβασμένος ο Μεντβέντεφ

Ο Έλληνας τενίστας δήλωσε για τον αντίπαλό του πως «είναι ένας παίκτης που έχει την δυνατότητα να διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ηττήθηκε ευρισκόμενος σε ημιτελικά Grand Slam για 3η φορά, και δεν κατάφερε να προκριθεί σε έναν μεγάλο τελικό, ωστόσο δεσμεύθηκε πως θα επιστρέψει δυνατότερος και την εμπειρία που έχει αποκομίσει θα την αξιοποιήσει για το μέλλον. Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε (διαβάστε ΕΔΩ) 3-0 από τον Ντανίιλ Μεντβέντεφ (6-4, 6-2, 7-5) στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Australian Open.

”Είναι ένας παίκτης που έχει την δυνατότητα να διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι. Έχει πολύ καλό σερβίς. Μπορώ να πω ότι είναι κοντά στο σερβίς του Τζον Ίσνερ. Το παιχνίδι του από τη baseline είναι φοβερό, είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις έναν πόντο, πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά για αυτό,” σημείωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

”Στόχος να κερδίσω έναν ημιτελικό την επόμενη φορά. Έμαθα πολλά από τους τρεις ημιτελικούς που έχω παίξει ως τώρα. Μεγάλη εμπειρία τα τρία παιχνίδια που έπαιξα. Είναι δύσκολο να αποδεχθείς την ήττα όταν φτάνεις τόσα κοντά να παίξεις σε έναν τελικό,” πρόσθεσε ο 22χρονος τενίστας.

Ο Τσιτσιπάς, Νο.6 στο κόσμο, ρωτήθηκε ακόμη για το αν είχε επανέλθει πλήρως από το παιχνίδι κόντρα στον Ράφαελ Ναδάλ και αν έπαιξε ρόλο στη σημερινή αναμέτρηση.

”Νιώθω καλά, δεν νομίζω να έπαιξε ρόλο αυτό. Αν είναι εφικτό θα παίξω και σε τουρνουά την επόμενη εβδομάδα. Θέλω να συνεχίσω στον ρυθμό που είμαι, ακόμη και αν το σώμα μου δεν είναι στο 100%.”

Τέλος, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την εμπειρία του όλο αυτό το διάστημα που βρέθηκε στην Αυστραλία.

”Έχω μερικές πολύ καλές αναμνήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περίοδος. Είχα μια πολύ καλή διαμονή εδώ στην Αυστραλία. Ήταν ένα όμορφο ταξίδι και θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες που βοήθησαν στο να συμβεί αυτό το γεγονός. Εδώ στην Αυστραλία πάντοτε με υποδέχονται με τον καλύτερο τρόπο, νιώθω ευλογημένος κάθε φορά που βρίσκομαι εδώ και αγωνίζομαι.”