Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
x

ΤΣΟΓΚΑΡΛΙΔΗΣ: Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΠΗΡΕ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ «ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ»

Ο νέος δανεισμός στον οποίο προχώρησε η διοίκηση του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη υποθηκεύει την οικονομική λειτουργία του, υποστηρίζει ο υποψήφιος δήμαρχος

Σε δάνειο 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για ασφαλτοστρώσεις με ορίζοντα αποπληρωμής δέκα χρόνων προχώρησε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υποψήφιου δημάρχου και ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Πυλαίας – Χορτιάτη Πάρη Τσογκαρλίδη.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο, ο νέος δανεισμός στον οποίο προχώρησε η διοίκηση του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη υποθηκεύει την οικονομική λειτουργία του δήμου και είναι για «προεκλογικές ασφαλτοστρώσεις».

«Προσθέτει ακόμη ένα βάρος στην τοπική κοινωνία, για τα επόμενα δέκα χρόνια, προκειμένου να γίνουν ασφαλτοστρώσεις 16 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η αποδοχή του δανείου ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, τονίζει ο Πάρης Τσογκαρλίδης, «με ορίζοντα αποπληρωμής τα δέκα χρόνια, βαρύνει αποκλειστικά τη διοίκηση του δήμου, η οποία επιμένει να αδιαφορεί για την οικονομική επιβάρυνση και συνεχίζει να επικαλείται την υπαρκτή ανάγκη για βελτίωση των δρόμων της περιοχής μας».

Ο υποψήφιος δήμαρχος και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, υποστηρίζει ότι «από το έργο για το κοινωνικό σύνολο κρύβεται η έλλειψη προγραμματισμού, η ελλιπής χρηματοδότηση, η αδυναμία διεκδίκησης πόρων για την υλοποίηση αναγκαίων έργων για την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και η χρονική “συγκυρία”, η οποία μόνον τυχαία δεν είναι».

«Οι δρόμοι που θα ασφαλτοστρωθούν άλλωστε με δανεικά δεν χρειάζονται βελτίωση 16 μήνες πριν τις επόμενες εκλογές. Χρειάζονταν ασφαλτόστρωση και τα προηγούμενα χρόνια…», αναφέρει.

Ο κ. Τσογκαρλίδης αναφερόμενος στους όρους του δανείου υποστηρίζει ότι τίθονται πολλά ερωτήματα. «Οι όροι μάλιστα του δανείου προκαλούν πολλά ερωτήματα. Η διάρκεια του δανείου των 3,5 εκατ. ευρώ είναι δέκα χρόνια και το επιτόκιο που βάζει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων είναι 4,95%. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο και για τα επόμενα δέκα χρόνια ο δήμος θα πληρώνει για τις προεκλογικές ασφαλτοστρώσεις 452.166,08 ευρώ τον χρόνο! Μισό εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο και για μια δεκαετία υπερχρεώνει τον Δήμο μας η σημερινή διοίκηση, δεσμεύοντας όλους μας για τις προεκλογικές ασφαλτοστρώσεις, που θυμήθηκαν να τις κάνουν έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια απραξίας και μη συνετού προγραμματισμού», συμπληρώνει.

Τέλος, τονίζει πω ς έχει δεσμευτεί να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, προκειμένου να αποτρέψει «την υπερχρέωση του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και καταγγέλλοντας τα κακώς κείμενα της διοίκησης, χωρίς όμως παρωπίδες, αλλά αναγνωρίζοντας και συναινώντας σε κάθε θετική δράση και έργο».

«Αυτονόητα καταψήφισα τον νέο επαχθή κατά τη γνώμη μου δανεισμό, όχι επειδή δεν θέλω να γίνουν οι ασφαλτοστρώσεις, αλλά επειδή θέλω να γίνουν με οικονομική σύνεση και υπευθυνότητα. Και φυσικά με συγκεκριμένο πρόγραμμα, πολυετές και βιώσιμο για τα οικονομικά του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη», καταλήγει ο Πάρης Τσογκαρλίδης στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζοντας ότι η θέση του είναι «σταθερή και συνεπής». «Αποφεύγουμε την επιβάρυνση του Δήμου με δάνεια όσο μπορούμε. Όταν είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε σε δανεισμό, αυτό μπορεί να γίνεται σε περιπτώσεις που τα έργα για τα οποία λαμβάνουμε δάνειο είναι ανταποδοτικά. Δηλαδή αποπληρώνουν το δάνειο τα ίδια τα έργα στην ουσία. Και επιπλέον, ελέγχουμε αυστηρά τους όρους του δανεισμού, για να μην υποθηκεύσουμε το μέλλον και τη λειτουργία του δήμου».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ