Skip to main content

Το τσουνάμι για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το βαρίδι για την ανάκαμψη

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών που μιλάει λες και ζούσε σε άλλον πλανήτη, τα χρυσά αντικείμενα της βασίλισσας Ελισάβετ και το βαρίδι για την ανάκαμψη.

Τάδε έφη Ν. Κοτζιάς, για την επαίσχυντη Συμφωνία που υπέγραψε: «Νομίζω το αποτέλεσμα είναι καλό και χρήσιμο και είμαι βαθιά πεπεισμένος, ότι οι φιλικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των χωρών θα υπάρχουν ανάμεσα και στη "Βόρεια Μακεδονία" και την Ελλάδα. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι υπάρχει αυτή η φιλία και τώρα της δώσαμε το θεσμικό πλαίσιο να εκφραστεί και να υλοποιηθεί».

Όποιος δεν γνωρίζει ότι ο Ν. Κοτζιάς είναι καθηγητής στην Ελλάδα, θα νόμιζε πως ζούσε σε άλλον πλανήτη και μόλις τώρα έφτασε στη γη. Δεν έχει κάποιον καλό φίλο -όχι αυλοκόλακα, ή εξαρτώμενο- να του εξηγήσει τι συμβαίνει; Για να παύσει να νομίζει πως οι Έλληνες πατριώτες είναι ηλίθιοι και δεν καταλαβαίνουν το γιατί και το πώς συνήφθη τέτοια συμφωνία.

Εκτός κι αν πιστεύει πως οι Έλληνες πατριώτες είναι κάτι σαν του επιπέδου Συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, που καταπίνουν όσα υπογράφουν για μια κυβερνητική θεσούλα. Τσουνάμι από οργισμένους πολίτες είναι, που η οργή τους μεγαλώνει όσο πλησιάζει ο καιρός της επικύρωσης στο ελληνικό κοινοβούλιο.

"Βαρίδι" για την ανάκαμψη αποτελεί το υπερπλεόνασμα των 3,55 δισ. Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, εφημερίες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και διάφορα άλλα επιδόματα δεν καταβλήθηκαν τον Νοέμβριο προκειμένου η κυβέρνηση να έχει την απαραίτητη ρευστότητα για να πληρώσει το κοινωνικό μέρισμα και τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια.

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 12 ήταν τα χρυσά αντικείμενα στο δωμάτιο, που η βασίλισσα Ελισάβετ επέλεξε να εκφωνήσει την χριστουγεννιάτικη ομιλία της με αναφορές στην ανάγκη για γενναιοδωρία και αυτοθυσία. Μήπως ήταν μήνυμα προς την βρετανική κυβέρνηση να φερθεί γενναιόδωρα και να της αυξήσει την επιχορήγηση. Υπήρχαν και άλλα αντικείμενα που δεν ήσαν χρυσά.

Έγραψε εχθές ο Νίκος Ηλιάδης, στη Voria.gr, ότι ο Α. Τσίπρας μίλησε για πρόσληψη 150 οδηγών με συμβάσεις έργου (δηλαδή όχι μόνιμων), όταν λίγες εβδομάδες νωρίτερα ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης στην ημερίδα την οποία διοργάνωσε η Voria.gr είχε πει πως στις αρχές του χρόνου θα προσληφθούν 250 μόνιμοι οδηγοί! Το τι άλλαξε, μόνον οι ίδιοι το γνωρίζουν.

Σαν τους Τούρκους. Ανακοινώνουν ότι θα προμηθευτούν 2.000 άρματα, παραγγέλνουν 800 και αγοράζουν 200. Η πρώτη εντύπωση μένει.

«Η "Μακεδονία" έχει ήδη κρατήσει θέση στο τραπέζι του ΝΑΤΟ, δήλωσε η Σκοπιανή υπουργός Άμυνας. Όσο το σκέφτεσαι, τόσο δυσκολότερα μπορείς να κατανοήσεις, πώς υπέγραψαν τέτοια Συμφωνία στις Πρέσπες, Τσίπρας και Κοτζιάς.