Skip to main content

TV100: Κουνάνε μαντήλι δημοσιογράφοι στη δημοτική τηλεόραση

Εκτός από τον διευθυντή τηλεόρασης, Δημήτρη Ασπροπούλη που αναμένεται να αποχωρήσει από την TV100, φαίνεται πως ετοιμάζεται και άλλη έξοδος.

Για τις εξελίξεις στην δημοτική τηλεόραση (TV100) σας ενημερώνω εγκαίρως και φυσικά, εγκύρως. Είχα γράψει προ ημερών ότι επίκειται αποχώρηση του διευθυντή τηλεόρασης, του Δημήτρη Ασπροπούλη. Κάποιοι είχαν επιχειρήσει τότε, με διάφορα... ενσταντανέ, να με διαψεύσουν. Όμως, εις μάτην. Πληροφορούμαι ότι ήδη, από την περασμένη Δευτέρα έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η μετακίνηση του Ασπροπούλη. Σύμφωνα με το ΦΕΚ, μετακινείται στο Μέγαρο Μαξίμου, σε θέση μάλιστα διευθυντή, στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Θοδωρή Λιβάνιο. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Μαξίμου θα είναι μάλλον ενδιάμεσος σταθμός καθώς πρόκειται να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, πιθανότατα δίπλα στον Σταύρο Καλαφάτη, στο βουλευτικό γραφείο του οποίου είχε αποσπαστεί και τα προηγούμενα χρόνια, επί δημαρχίας Μπουτάρη.

Πλέον, ο γενικός διευθυντής της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας Γιάννης Κεσσόπουλος αναζητά νέο διευθυντή τηλεόρασης. Για την ακρίβεια η αναζήτηση ξεκίνησε εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, όταν ο Ασπροπούλης τους ενημέρωσε ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει. Μαθαίνω, όμως, ότι οι προτάσεις τις οποίες έχει κάνει δεξιά και αριστερά, προς το παρόν δεν έχουν συγκινήσει κανέναν. Τώρα, το πώς γίνεται μια, κατά τα άλλα επίζηλη θέση, να μην προσελκύει το ενδιαφέρον, είναι ένα καλό ερώτημα...

Η δημοσιογραφική πιάτσα είναι μικρή στη Θεσσαλονίκη και όλοι αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες του εγχειρήματος. Άλλωστε, όπως ακούγεται, η δυσκολία στη συνεργασία με τον Κεσσόπουλο, ήταν αυτή που οδήγησε τον Ασπροπούλη στην έξοδο. Όπως μαθαίνω, ο τέως πλέον διευθυντής τηλεόρασης είχε υποβάλει καμιά δεκαριά προτάσεις εκ των οποίων απερρίφθησαν οι εννέα από τον γενικό διευθυντή.

Κατόπιν αυτών αναζητείται αντικαταστάτης εκ των έσω. Όπως πληροφορούμαι εξετάζεται η περίπτωση του σκηνοθέτη Ζάχου Σαμολαδά ο οποίος γνωρίζει από τηλεόραση, με καλές σπουδές και αξιέπαινη δουλειά, ακόμη και στα αμερικανικά στούντιο. Η περίπτωσή του, όμως, σκοντάφτει στην προϋπόθεση του θέτει ο εσωτερικός κανονισμός της ΔΕΠΘΕ, ο διευθυντής τηλεόρασης να είναι δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών. Ως εναλλακτική λύση εξετάζεται η περίπτωση του Στέλιου Λουκά, ο οποίος είχε διατελέσει σε αυτή τη θέση επί δημαρχίας Ντίνου Κοσμόπουλου καθώς και της Ναυσικάς Γκράτσιου η οποία είναι στο δημοτικό ραδιόφωνο.

Εάν καμία από αυτές τις λύσεις δεν προχωρήσει τότε δεν αποκλείεται ο Κεσσόπουλος να αναγκαστεί να στραφεί σε κάποια εξωτερική λύση. Ως τέτοια θα μπορούσε να είναι του συναδέλφου Λάζαρου Θεοδωρακίδη ο οποίος είχε θητεύσει στην ίδια θέση επί Μπουτάρη και προσφάτως αποχώρησε από το OPEN.

Πάντως η αποχώρηση του Ασπροπούλη δεν θα είναι η τελευταία. Όπως πληροφορούμαι, λίαν συντόμως και άλλος/η δημοσιογράφος ετοιμάζεται να κουνήσει μαντήλι. Αλλά γι' αυτά, προσεχώς.