Παρασκευή 14 Μαΐου 2021
x

ΤΖΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κατηγορεί τη διοίκηση του δήμου πως έχει εγκαταλείψει τον ποδηλατόδρομο στην Κ. Καραμανλή.

Κριτική στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για τον ποδηλατόδρομο στην Κ. Καραμανλή ασκεί ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Σάκης Τζακόπουλος.

Κατηγορεί τη διοίκηση για εγχείρημα προχειρότητας και πως έχει εγκαταλείψει τον ποδηλατόδρομο.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Τζακόπουλος περιγράφει την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο ποδηλατόδρομος, κάνοντας λόγο χαρακτηριστικά για «φθαρμένα πασαλάκια και σταθμευμένα οχήματα σε καθημερινή βάση».

«Εγχείρημα προχειρότητας από την διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά τον Ιούλιο του 2020. Κατασκευάστηκε εν μία νυκτί με προσωρινή μορφή, κάνοντας χρήση των κατά παρέκκλιση διατάξεων λόγω κορωνοϊού, οι οποίες δεν προβλέπουν να υπάρχει εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη, με την προϋπόθεση ότι θα παρέμενε έως τέλος Νοεμβρίου. Η διατήρησή του όμως παρατάθηκε με τροπολογία έως τέλος Φεβρουαρίου και για δεύτερη φορά μέχρι τέλος Μαΐου 2021».

Ο κ.Τζακόπουλος αναφέρεται στην προαναγγελία από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για μονιμοποίηση του ποδηλατόδρομου της Κ. Καραμανλή, ως βούληση της διοίκησης. «Αν αυτό ισχύει, πότε σκοπεύει η διοίκηση να φέρει προς έγκριση τη μελέτη κυκλοφοριακών επιπτώσεων και την μελέτη για την ανακατασκευή του ποδηλατοδρόμου στην Κ. Καραμανλή, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των μόνιμων ποδηλατοδρόμων; Αν αυτό ισχύει, τότε γιατί δεν έχει προβλέψει τα απαραίτητα κονδύλια στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021; Πότε σκοπεύει να προκηρύξει τη σχετική εργολαβία ώστε ο ποδηλατόδρομος να αποκτήσει κανονικό πλάτος, μόνιμα χαρακτηριστικά και τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας; Και ως τότε, έχει προμηθευτεί τα απαραίτητα υλικά για να συντηρεί την πρόχειρη-πιλοτική μορφή που έχει σήμερα;»

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, «οι ποδηλάτες που διασχίζουν τον ποδηλατόδρομο είναι ελάχιστοι, καθώς πλέον έχει μετατραπεί σε πάρκιγκ Ι.Χ. ιδιωτών ή φορτηγών που κλείνουν τον ποδηλατόδρομο προκειμένου να φορτοεκφορτώσουν εμπορεύματα στις γύρω επιχειρήσεις».