Skip to main content

Τζακόπουλος: Η διοίκηση Ζέρβα δεν βελτίωσε την καθημερινότητα

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης αξιολογεί το έργο της σημερινής διοίκησης.

«Είτε είσαι στην διοίκηση, είτε στην αντιπολίτευση όταν θέλεις να προσφέρεις μπορείς να προσφέρεις». Με αυτόν τον τρόπο απαντά ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της ΕΥΑΘ Παγίων Α.Ε., Σάκης Τζακόπουλος μιλώντας στο Radio North 98 στην ερώτηση εάν σκοπεύει να συνεργαστεί μετά την ανεξαρτητοποίησή του με τη διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

«Παραιτήθηκα σε έξι μήνες. Δυο μέρες τον χρόνο δεν δουλεύεις: το χθες και το αύριο. Δουλεύεις όμως το σήμερα γι’ αυτό που είσαι σήμερα. Κανένας δεν ξέρει τι θα κάνει αύριο» είπε μιλώντας για το ενδεχόμενο να δημιουργήσει την δική του πολιτική κίνηση και να τεθεί ο ίδιος επικεφαλής.

Αναφερόμενος στους λόγους ανεξαρτητοποίησής του από την παράταξη «Θεσσαλονίκη Ταχιάος Υπεύθυνα» ο κ. Τζακόπουλος σημείωσε: «Είμαι ένας δημοτικός σύμβουλος που έχω προσφέρει τις απόψεις μου στην πόλη και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Η παράταξή μας ήταν η πρώτη στις εκλογές της Κυριακής 26ης Μαΐου. Δυστυχώς δεν κατορθώσαμε να κερδίσουμε τις εκλογές με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η φυλλοροή. ‘Έφυγαν οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι και από 1η Σεπτεμβρίου δεν οργανωθήκαμε ώστε να μπορέσουμε να ανταποδώσουμε στους ψηφοφόρους μας την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν».

Και συνέχισε ο κ. Τζακόπουλος: «Ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι ένας ενεργός φορέας δυναμικός. Ένα από τα σημαντικά σημεία λειτουργίας του είναι το δημοτικό συμβούλιο, που είναι το ανώτερο όργανο διοίκησής του ή έτσι έπρεπε να είναι». «Τα προβλήματα είναι πολλά στην Θεσσαλονίκη και θα έπρεπε να αναδεικνύουμε θέματα και όχι απλώς να συμμετέχουμε στο δημοτικό συμβούλιο. Έπρεπε να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα» τόνισε.

«Πέρασαν έξι μήνες και θα έπρεπε να διαμορφώσουμε το πλαίσιο λειτουργίας της παράταξης για να ευαισθητοποιήσουμε και τον κόσμο που μας ψήφισε. Ελπίζω η κίνηση η δική του να είναι το ερέθισμα για να γίνει» υπογράμμισε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Αξιολογώντας το μέχρι σήμερα έργο της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Τζακόπουλος σχολίασε: «η καθημερινότητα είναι χειρότερη ή στο επίπεδο της 1ης Σεπτέμβρη» και έκανε λόγο για πολιτική του… facebook.

Αναφερόμενος στο «μπλόκο» του έργου της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας ο κ. Τζακόπουλος είπε ότι ο ίδιος καταψήφισε την ακύρωσή του έργου. «Ήμουν κατά της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας αλλά καταψήφισα γιατί δεν μου άρεσε ο τρόπος που ελήφθη η απόφαση μέσα σε μια ημέρα».