Skip to main content

Τζάκρη: «Δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ»

Για τον προγραμματισμό του ΕΣΠΑ, τις αναπτυξιακές δυνατότητες και τις προοπτικές που ανοίγονται για τη Δυτική Μακεδονία συζήτησε μεταξύ άλλων κατά την επίσκεψή της στην Κοζάνη, η υφυπουργός Εσωτερικών
Για τον προγραμματισμό του ΕΣΠΑ, τις αναπτυξιακές δυνατότητες και τις προοπτικές που ανοίγονται για τη Δυτική Μακεδονία συζήτησε μεταξύ άλλων κατά την επίσκεψή της στην Κοζάνη, η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη, με τον γ. γ. της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κίρκο.

Η κα Τζάκρη αναφέρθηκε στη διοικητική μεταρρύθμιση με το σχέδιο«Καλλικράτης», στην αξιολόγηση του Γ’ ΚΠΣ (κλείσιμο) και ταδρομολογούμενα έργα προετοιμασίας για την επικείμενη ανάταξη του ΕΣΠΑ.Η κ. Τζάκρη τόνισε στα στελέχη της Περιφέρειας ότι «πρέπει ναπροσδιοριστούν τομείς και έργα με προοπτική άμεσης δυνατότηταςαπορρόφησης πόρων για το 2010» και να επισπευσθούν οι διαδικασίες,τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ μετά την χαμένητριετία 2007-2009». «Θέλουμε έργα των οποίων πρέπει να γνωρίζουμε τοκόστος, την ωφέλεια, την ανταποδοτικότητα και τη λειτουργικότητα»,τόνισε η υφυπουργός.

Η υφυπουργός στις συσκέψεις που είχε με τον περιφερειάρχη και ακολούθως και με τους διευθυντές των υπηρεσιών της Περιφέρειας επεσήμανε το «αναπτυξιακό έλλειμμα, που υπήρξε κατά την προηγούμενη περίοδο» και εστίασε στα προβλήματα που υπάρχουν και στα μέσα για την επίλυσή τους, ώστε «να επιτευχθεί το αναπτυξιακό όραμα της περιοχής».

Η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε και στα έργα συγκοινωνιακής υποδομής τα οποία θα συμπληρώνουν την «Εγνατία Οδό», όπως π.χ. ο κάθετος άξονας Νίκη - Φλώρινα - Κοζάνη - Λάρισα και ο άξονας που θα συνδέει τον κόμβο της Παναγιάς με τη Λαμία, ενώ σημείωσε ιδιαίτερα τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν το τοπικό ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο, ως μοχλοί «ανάπτυξης τεχνογνωσίας, τεχνολογίας και βιομηχανικής παραγωγής ενεργειακών στοιχείων», ώστε να συμβάλλουν καθοριστικά στην «πράσινη ανάπτυξη, με την προώθηση των ΑΠΕ».