Skip to main content

Τζάκρη: Το ΚΙΝΑΛ διοικείται με σταλινικές μεθόδους

«Το ΚΙΝΑΛ έχει μια κρίση ταυτότητας και πολιτικών θέσεων. Αδικεί τον ίδιο του τον εαυτό», είπε το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υφίσταται πλέον ΠΑΣΟΚ, υπάρχει ΚΙΝΑΛ, το οποίο σήμερα διοικείται με σταλινικές μεθόδους, και, όπως ειπώθηκε στην κεντρική του επιτροπή τις περασμένες μέρες από όσους σκεπτόμενους έχουν απομείνει, εξελίσσεται σε Κομουνιστικό Κόμμα του κέντρου.»

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό North.

Η κ. Τζάκρη πρόσθεσε: «το φαιδρό της υπόθεσης είναι ότι δεν έχουν ούτε το γνωστικό βιογραφικό των κομμουνιστών, ούτε τα 80 χρόνια αμετάβλητης πολιτικής ιδεολογίας, ούτε την ηθική του ΚΚΕ. Θα γίνουν απλά ένα κόμμα ανάχωμα, που θα είναι εργαλείο των συμφερόντων για να κρατείται η δεξιά στην εξουσία».

Όσον αφορά στην προσπάθεια διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και στο αν αυτή σχετίζεται με το αντίστοιχο άνοιγμα του ΚΙΝΑΛ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε: «Δεν υπάρχει καμία παραλληλία ανάμεσα σ` αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή με τον ΣΥΡΙΖΑ και σ` αυτό που προσπαθεί να κάνει η κ. Γεννηματά. Το ΚΙΝΑΛ έχει μια κρίση ταυτότητας και πολιτικών θέσεων. Αδικεί τον ίδιο του τον εαυτό. Η κ. Γεννηματά έδιωξε προεκλογικά τον κ. Βενιζέλο, επειδή θεωρούταν υπέρμαχος της άποψης ότι θα πρέπει να πάει υποχρεωτικά σε συνεργασία με τη ΝΔ. Και στην συνέχεια, η ίδια, αφού τον έδιωξε, μιλούσε για ψήφους ανοχής».