Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
x

ΤΖΑΜΤΖΗΣ: ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ (ΦΩΤΟ)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας «εντυπωσιάστηκε από το μέγεθος των γενικότερων ζημιών που προκάλεσε η ανεμοθύελλα».

Το μέγεθος της καταστροφής από την πρόσφατη ισχυρή κακοκαιρία κατέγραψε κατά την επίσκεψή του στα Άθυρα, το Δυτικό, τη Ραχώνα και την Πέλλα, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, συνοδευόμενος από το διευθυντή της ΔΑΟΚ, Γεώργιο Γαϊτάνη.

Ο κ. Τζαμτζής, τονίζεται στην ανακοίνωση, «διαπίστωσε την ολική καταστροφή στις καλλιέργειες βάμβακος, σιταριού, καλαμποκιού, ρεβυθιού και άλλα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας «εντυπωσιάστηκε από το μέγεθος των γενικότερων ζημιών που προκάλεσε η ανεμοθύελλα στο δίκτυο της ΔΕΗ, σε κτηριακές υποδομές και στο φυσικό περιβάλλον».

Ο κ. Τζαμτζής συνέταξε επιστολή, στην οποία περιγράφει λεπτομερώς την ολική καταστοφή στις πληγείσες περιοχές, με αποδέκτες τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιο Γεωργαντά, τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό  Χρήστο Τριαντόπουλο, τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο και κοινοποίηση στον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Γεώργιο Κεφαλά.

Ο κ. Τζαμτζής επισημαίνει, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «την ανάγκη να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών και η κατά το δυνατόν συντομότερη αποζημίωση των πληγέντων αγροτών. Όπως διαβεβαίωσε τους αγρότες, με τους οποίους συναντήθηκε, θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος μέχρι την τελική δικαίωση όλων».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ