Skip to main content

Τζανάκης: Ας κρατήσουμε μικρό καλάθι για τη μείωση των κρουσμάτων

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας σημείωσε ότι σε άλλες χώρες έχει παρατηρηθεί ότι μετά από μια πρόσκαιρη μείωση των κρουσμάτων, στη συνέχεια υπήρξε αύξηση.

Για την πορεία της πανδημίας και τον αριθμό των κρουσμάτων μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης.

«Έχω μάθει και γω ότι αναμένονται 30-40% λιγότερα κρούσματα» τόνισε ο κ. Τζανάκης στο Live News, υπογραμμίζοντας ότι οι αριθμοί που καταγράφονται αυτές τις ημέρες θα πρέπει να εξεταστούν με προβληματισμό και ευχήθηκε «να αντανακλούν την πραγματικότητα».

«Προερχόμαστε από ένα σχεδόν τετραήμερο αργίας και μαζί με το “Διομήδη” που κάνει πολύ κόσμο να μην πάει να εξεταστεί αν έχει συμπτώματα ή έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα και όλα αυτά συμβάλλουν στο να έχουμε μια μη αντιπροσωπευτική εικόνα των κρουσμάτων» συμπλήρωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

«Να ευχηθούμε να είναι αυτή η πραγματικότητα και να έχουμε μια πρόωρη επιπέδωση της καμπύλης, αν και σε άλλες χώρες έχει παρατηρηθεί ότι μετά από μια πρόσκαιρη μείωση των κρουσμάτων, στη συνέχεια υπήρξε αύξηση» πρόσθεσε ο κ. Τζανάκης.