Τρίτη 28 Ιουνίου 2022
x

ΤΖΑΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας μίλησε για την ευλογιά των πιθήκων και σημείωσε ότι οι πολίτες μπορούν να προφυλαχθούν με την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

«Με τα στοιχεία που έχουμε, πρέπει να αποκλείσουμε ότι θα έχουμε πανδημία τύπου κορωνοϊού. Ο ιός αυτός είναι διαφορετικός. Μεταδίδεται πολύ δύσκολα», είπε ο Νίκος Τζανάκης αναφορικά με την ευλογιά των πιθήκων.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο καθηγητής Πνευμονολογίας είπε πάντως πως «δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, αλλά να δούμε τα ενδεχόμενα για το πώς μεταφέρθηκε ο ιός από την Αφρική στην Ευρώπη και πλέον ενδημεί στην Ευρώπη, γι’ αυτό και ακούμε κρούσματα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

«Οι πολίτες νομίζω ότι έχουν πάρα πολύ μικρό κίνδυνο και μπορούν να προφυλαχθούν με την τήρηση των κανόνων υγιεινής, δηλαδή με συχνό πλύσιμο των χεριών και με καλό ψήσιμο του κρέατος που καταναλώνουμε», επεσήμανε ο κ. Τζανάκης.

Κατέληξε λέγοντας πως από την ευλογιά των πιθήκων «κινδυνεύουν ορισμένες πληθυσμιακές ομάδες που πρέπει να προστατεύσουμε, καθώς σε αυτές εντοπίζονται τα κρούσματα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ