Skip to main content

Τζανάκης: Να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε διάφορους τομείς

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας πρότεινε την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στον κρατικό μηχανισμό, όπως στον στρατό, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης αναφερόμενος στο θέμα όσων αρνούνται να εμβολιαστούν, είπε ότι είναι σαν κάποιος να ζητάει να περνάει τον κόκκινο σηματοδότη, υποσχόμενος να προσέχει. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να του επιτραπεί από την Κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζανάκης, τόνισε κατηγορηματικά, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός πρέπει να επεκταθεί σε διάφορους τομείς, αρχίζοντας από τον κρατικό μηχανισμό. Όσοι και όσους υπηρετούν στον στρατό και την αστυνομία θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά, δήλωσε σχετικά.

Αλλά η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα πρέπει να περάσει και σε τομείς του ιδιωτικού τομέα, είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, αναφέροντας καταστήματα και υπηρεσίας υγειονομικού ενδιαφέροντος και φέρνοντας σαν παράδειγμα τον τουριστικό τομέα.

Σε ότι αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, είπε ότι θα πρέπει να γίνει σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και σε ευπαθείς ομάδες, καθώς αυτοί αντιμετωπίζουν προβλήματα εξασθενημένου συστήματος κυτταρικής ανοσίας, της λεγόμενης αναμνηστικής ανοσίας.