Skip to main content

Τζανακόπουλος: Ανερμάτιστος και ανυπόφορα «κίτρινος» ο Μητσοτάκης

Έμοιαζε περισσότερο με τον Στέφανο Χίο, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - «Κίνηση εντυπωσιασμού η τροπολογία για το αφορολόγητο»

Εμπρηστικό λόγο κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατηγορώντας τον ότι με προσωπικές επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού έριξε το επίπεδο της συζήτησης πιο χαμηλά από ποτέ, παρομοιάζοντας τον πρόεδρο της ΝΔ «με τον Στέφανο Χίο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής, επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός στην ομιλία του ανέπτυξε το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, με έμφαση στις δυνατότητες που δίνονται στη χώρα μας μετά το τέλος του μνημονιακού καθεστώτος», ενώ αντιθέτως «ο κ. Μητσοτάκης ήταν απολίτικος, ανερμάτιστος και ανυπόφορα ''κίτρινος'' και επέλεξε με προσωπικές αναφορές και επιθέσεις να ρίξει το επίπεδο πιο χαμηλά από ποτέ».

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για αλλαγή ατζέντας με παροχές επανέλαβε πως η χώρα μετά τον Αύγουστο βρίσκεται σε διαφορετική αφετηρία «πλέον έχουμε τη δυνατότητα με ταχύτητα να αποκαθιστούμε τις αδικίες των 8 ετών κρίσης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Καταλογίζοντας εμπρηστικό λόγο στον πρόεδρο της ΝΔ, τόνισε ότι «όταν ο πρωθυπουργός ή το κόμμα του υφίσταται τέτοιες απαράδεκτες επιθέσεις είναι υποχρεωμένος να απαντήσει».

«Ο κ. Μητσοτάκης έμοιαζε περισσότερο με τον Στέφανο Χίο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε ότι «είναι σαφές ποιος επέλεξε να εκτροχιάσει τη συζήτηση». Επιτέθηκε δε εκ νέου στον πρόεδρο της ΝΔ τονίζοντας πως ευνοεί την ακροδεξιά.

Αναφορικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σε σχέση με τη μείωση των φόρων σε ενέργεια, τρόφιμα, εστίαση και στην καταβολή της 13ης σύνταξης και κληθείς να απαντήσει εάν αυτά τα μέτρα είναι δεσμευτικά ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο όπως είπε, δεν μπορεί να απαντήσει για το τι θα κάνει μια επόμενη κυβέρνηση.

«Οι πολίτες επιλέγουν ποιος θα νομοθετήσει, μια κυβέρνηση της ΝΔ, ενδεχομένως να θέλει να καταργήσει τη 13η σύνταξη και να μειώσει τους φόρους στους ολιγάρχες, η ΝΔ ενδεχομένως θα ήθελε να καταργήσει το 8ωρο (όπως έχει πει,) ενδεχομένως να θέλει να μειώσει και άλλο τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Για τις 120 δόσεις και την τροπολογία της ΝΔ για το αφορολόγητο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση κίνηση εντυπωσιασμού, αντίστοιχης της τροπολογίας που είχε καταθέσει για τις συντάξεις, την ώρα που η κυβέρνηση είχε ήδη ανακοινώσει πως δεν θα περικοπούν.

Τέλος για τις ευρωεκλογές ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι, παρά τον καταιγισμό προπαγάνδας και παρά το κίτρινο αφήγημα των συστημικών μέσων ενημέρωσης, ο λαός βλέπει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα.