Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΖΑΕΦ: ΤΥΠΙΚΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Εξηγήσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τις αναφορές Ζάεφ στη χώρα του ως «Μακεδονία» και όχι Ως «Βόρεια Μακεδονία» κατά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ως ένα ζήτημα που αναμένεται να διευθετηθεί στο προσεχές μέλλον χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος το γεγονός ότι ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρεται στην χώρα του με τον όρο «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία», όπως αναφέρει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα πραγματοποίησε επίθεση στον αντιπολίτευση και τον αντιπολιτευτικό τύπο για την κριτική στο θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Ο Κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Real fm επισημαίνει ότι «πάντοτε ανεξαρτήτως των πεπραγμένων ή των πράξεων της κυβέρνησης η αντιπολίτευση και ο αντιπολιτευτικός Τύπος βρίσκει έναν τρόπο για να δημιουργεί εντυπώσεις, εγώ δεν πρόκειται να εμμείνω σε αυτές τις κριτικές, θα σας πω ότι για εμάς η κίνηση της αύξησης του κατώτατου μισθού είναι μια εμβληματική κίνηση, την οποία εξάλλου την είχαμε προαναγγείλει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο»

«Ο νόμος λέει ότι ο κατώτατος μισθός αναδιαμορφώνεται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, τι θα έπρεπε δηλαδή να κάνει η κυβέρνηση; Να κάνει κάτι διαφορετικό; Να περιμένει περισσότερο για να μην θεωρηθεί ότι αυτό σχετίζεται κατά κάποιον τρόπο με τις Πρέσπες; Κοιτάξτε να δείτε, οτιδήποτε και να έχει κάνει η κυβέρνηση, έχει συνδεθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών», πρόσθεσε.

«Υπάρχει ένα deja vu. Επί 1,5 χρόνο η αντιπολίτευση και η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ μας έλεγαν ότι οδεύουμε στην περικοπή των συντάξεων από 1-1-2019 και επομένως από αυτό έβγαζαν το συμπέρασμα ότι δεν έχουμε εξέλθει από την περίοδο των μνημονίων. Νομίζω ότι η ίδια απάντηση που δόθηκε πριν λίγο καιρό με την ακύρωση του μέτρου περικοπής των συντάξεων, είναι η πιο πιθανή καθώς φαίνεται ότι η ελληνική οικονομία επιτυγχάνει τα πρωτογενή πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί, χωρίς να υλοποιηθεί οποιοδήποτε νέο μέτρο. Επομένως, θα έλεγα να μην βάζουν τα λεφτά τους στο στοίχημα της μείωσης του αφορολογήτου το ΚΙΝΑΛ και η ΝΔ» σχολίασε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις Καμμένου για εκλογές τον Μάρτιο είπε ότι «η απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθό είχε ληφθεί, συνεπώς όποιο πολιτικό συμπέρασμα βασίζεται στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, είναι απολύτως αυθαίρετο. Η κυβέρνηση έχει μπροστά της οκτώ με εννέα μήνες μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 και έχει συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που έχει ήδη βάλει μπροστά. Έχουμε μπροστά μας σημαντικό έργο και μόνο με αυτό ασχολούμαστε, δεν ασχολούμαστε με ημερομηνίες εκλογών και το έχουμε πει ότι στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία».

«Σε αυτές τις εκλογές θα κριθεί το κατά πόσον η Αριστερά θα έχει τη δυνατότητα να αντιπαρατεθεί με την ακροδεξιά και να εκφράσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Πιστεύω ότι δεν θα είναι μια χαλαρή εκλογική μάχη και γι'αυτό τον λόγο δεν θα την αντιληφθεί κανείς ως τέτοια, ούτε τα κόμματα ούτε οι πολίτες», τόνισε.

Για τις αναφορές Ζάεφ απάντησε ότι «Οι γείτονές μας θα επιδείξουν καλή θέληση, τυπικά πράγματι ο κ. Ζάεφ έχει αυτό το δικαίωμα μέχρι να ολοκληρωθούν συγκεκριμένες τυπικές ενέργειες. Και είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο κ. Ζάεφ θα επιδείξει αυτή την καλή θέληση όπως έκανε και στο παρελθόν. Εντάξει, βρισκόμαστε σε μία κατάσταση και περίοδο απολύτως μεταβατική και εκτιμώ ότι σιγά - σιγά όλοι και στην Ελλάδα και κυρίως στη Βόρεια Μακεδονία θα ευθυγραμμιστούν με όσα προβλέπει και τα όσα επιβάλλει η Συμφωνία των Πρεσπών».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ