Skip to main content

Τζανακόπουλος για Novartis: Ο Σαμαράς έχει καταπιεί τη γλώσσα του

Ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι η ΝΔ επιμένει στη μηδενιστική αντιπολιτευτική γραμμή καθώς βρίσκεται σε δεινή θέση.

Εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για τη στάση τους στην υπόθεση Novartis, καταφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ κάλεσε τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα να δώσει απαντήσεις αν υπάρχουν και άλλες συμβάσεις που έχει υπογράψει με την εταιρεία και αν είχε και έχει προνομιακές σχέσεις με τα διευθυντικά της στελέχη.

«Η Νέα Δημοκρατία επιμένει στη μηδενιστική αντιπολιτευτική γραμμή καθώς βρίσκεται σε δεινή θέση, εξαιτίας κυρίως του σκανδάλου της Novartis που έχει αναδείξει όλες τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις του παλιού πολιτικού συστήματος τις οποίες δεν μπορεί παρά να χρεώνεται η ΝΔ», είπε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και σημείωσε:

«Δεν μας κάνει, λοιπόν καθόλου, εντύπωση η σιωπή της ΝΔ αλλά και του εξαφανισμένου τις τελευταίες μέρες πρώην πρωθυπουργού κυρίου Σαμαρά, ο οποίος μετά τους λεονταρισμούς και την ακατάσχετη φλυαρία των προηγούμενων εβδομάδων εντός και εκτός της χώρας, έχει μάλλον καταπιεί τη γλώσσα του ιδίως μετά την αποκάλυψη των προηγούμενων ημερών για το χειρόγραφο σημείωμα του προς τον κ. Φρουζή».

Επισήμανε επίσης ότι η αποκάλυψη αυτή «διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Σαμαρά, ότι τον έχει συναντήσει μόνο μπροστά στις κάμερες» και σχολίασε: «Εκτός οι κάμερες έχασαν τη στιγμή που ο κ. Σαμαράς ενεχείρισε στον κ. Φρουζή το επίμαχο σημείωμα με το τηλέφωνο του κ. Σταικούρα, τότε πολιτικού προϊσταμένου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, υπευθύνου για τις πληρωμές του ελληνικού Δημοσίου».

Σε ό,τι αφορά στον κ. Στουρνάρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα στοιχεία για έμμισθη σχέση με τη Novartis και σημείωσε: «Χθες όμως είδε το φως της δημοσιότητας και μια νέα αποκάλυψη που αφορά τον κ. Στουρνάρα, ο οποίος σας θυμίζω ότι σε καμία από τις παρεμβάσεις του κατά τις οποίες μιλούσε για σκευωρία και πολιτική επίθεση που ενορχηστρώνεται εναντίον του δεν θεώρησε σκόπιμο να αναφέρει ότι είχε επαγγελματικούς δεσμούς με την Novartis, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο είναι απολύτως άνευ σημασίας. Αφού όμως ο κ. Στουρνάρας δεν διέψευσε τα χθεσινά δημοσιεύματα οφείλει σήμερα να απαντήσει αν υπάρχουν και άλλες συμβάσεις που έχει υπογράψει με την εταιρεία και αν είχε και έχει προνομιακές σχέσεις με τα διευθυντικά της στελέχη. Ερωτήματα που είναι κυρίως πολιτικά και δεν αφορούν το ποινικό σκέλος της υπόθεσης. Αυτό εξάλλου θα διερευνηθεί όπως αρμόζει από τα αρμόδια όργανα της Bουλής και της δικαιοσύνης».