Skip to main content

Τζανακόπουλος: Οι εθνικές κάλπες δεν είναι ευρωεκλογές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως το αποτέλεσμα είναι απολύτως ανατρέψιμο αν ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει με τόλμη το πολιτικό του πρόγραμμα.

«Οι εθνικές κάλπες δεν είναι ευρωεκλογές», «τα διλήμματα στις εθνικές εκλογές είναι τελείως διαφορετικά και αφορούν το ποιος και με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνήσει», αναφέρει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Realnews", υποστηρίζοντας ότι «το αποτέλεσμα είναι απολύτως ανατρέψιμο αν προβάλλουμε με τόλμη, αποφασιστικότητα και σαφήνεια το δικό μας πολιτικό πρόγραμμα».

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει ότι «στο προγραμματικό πεδίο ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέχει εμφατικά με τις θέσεις του για τη δίκαιη, βιώσιμη και συμπεριληπτική ανάπτυξη που θα δημιουργήσει νέες αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, για την αύξηση των μισθών και την ρύθμιση της αγοράς εργασίας, για τις στοχευμένες φοροελαφρύνσεις». Είναι ένα πρόγραμμα, τονίζει, που «έρχεται σε αντίθεση με τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της ΝΔ που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδήγησαν στη χώρα στη χρεοκοπία». Σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «ως παρακαταθήκη όσα πετύχαμε για να μπορέσει η χώρα να είναι ξανά σε θέση με ασφάλεια να οργανώσει την επόμενη μέρα», ότι «το ερώτημα των εκλογών αφορά κυρίως το μετά» και πως ως προς αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να καταθέσει ένα «πολύ καλά ιεραρχημένο και επεξεργασμένο σχέδιο» του.

Υπογραμμίζει ότι απέναντι είναι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης «που δεν γεννήθηκαν χθες» και που -«αυτό ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ»-, «δημιούργησαν τεράστια ελλείμματα, αργότερα βύθισαν την οικονομία στην ύφεση και την ανθρωπιστική κρίση, διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό της, οδήγησαν τους νέους σε μαζική μετανάστευση» και ετοιμάζονται για «επιστροφή στις πολιτικές του ΔΝΤ».