Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
x

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατηγόρησε σε συνέντευξή του τον πρωθυπουργό για «αυτοθαυμασμό».

«Ομολογία κυβερνητικής αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας και στον εμβολιασμό», χαρακτήρισε το χθεσινό "διάγγελμα" του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “ Αθήνα 9.84”.

«Ενώ δαπανήθηκαν τεράστια ποσά από την πλευρά της κυβέρνησης για να οργανωθεί μια καμπάνια ενημέρωσης και για τον εμβολιασμό, επιστημονικά άρτια και προσβάσιμη σε κάθε πολίτη, αυτά τα χρήματα είναι πανθομολογούμενο πλέον ότι κατευθύνθηκαν στη χρηματοδότηση μέσων ενημέρωσης για να μας λένε πόσο καλός είναι ο κ. Μητσοτάκης», υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Υπενθύμισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έβαζε στόχο τον Ιούνιο να υπάρχει ένα ποσοστό 70% των πολιτών πλήρως εμβολιασμένων, ενώ πλησιάζουμε τα μέσα Ιουλίου και το ποσοστό αυτό είναι στο 41% περίπου» και αναρωτήθηκε: «Θα γίνει άραγε κάποια αυτοκριτική για αυτό;». Ακολούθως υποστήριξε: «Στην αποτυχία αυτή συνέβαλαν και οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της κυβέρνησης, οι συνεχείς παλινωδίες -όπως με το εμβόλιο της AstraZeneca-, οι ασάφειες -όπως με τη χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους- και η εργαλειοποίηση της επιτροπής των ειδικών, αλλά και οι δηλώσεις εφησυχασμού του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επαναλαμβάνοντας το περσινό εγκληματικό του λάθος, έσπευσε να δηλώσει πριν από ένα περίπου μήνα στο BBC ότι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος θα μοιάζουν με ένα φυσιολογικό καλοκαίρι».

Τέλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό «για αυτοθαυμασμό» και αντιπαρέβαλε το χθεσινό "πρωθυπουργικό διάγγελμα" με το αντίστοιχο του Ολλανδού πρωθυπουργού Ρούτε, «ο οποίος εμφανίστηκε να παραδέχεται τα λάθη του και να ζητά συγγνώμη από το λαό του». Αντίθετα, συμπλήρωσε, «ο κ. Μητσοτάκης ρίχνει συνεχώς την ευθύνη σε όλους τους άλλους, ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν ποτέ καμία ευθύνη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ