Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
x

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ

«Πακιστανικά τηλέφωνα, ξέρετε, χρησιμοποιούν οι μαφιόζοι, όχι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι», σχολίασε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκτός ελέγχου είναι και πάλι η πανδημία, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης», δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ethnos.gr.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «επιμένει στη συνταγή της αποτυχίας», αναφέροντας ειδικότερα ότι «στέλνει μηνύματα εφησυχασμού στους πολίτες ότι δήθεν νίκησε την πανδημία: 'Αλλοτε με δημιουργική λογιστική στους εμβολιασμούς για να πανηγυρίσει, άλλοτε καλώντας τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες αγνοώντας την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ενώ επελαύνει σε ολόκληρο τον πλανήτη η μετάλλαξη "Δέλτα" και άλλοτε με την αδιανόητη ελαφρότητα στο απαραίτητο άνοιγμα του τουρισμού».

Σχολίασε ότι «το ποιος εξάλλου είναι ο αρχισαμποτέρ στη διαχείριση της πανδημίας, το επιβεβαίωσε μόλις χθες η Εφημερίδα των Συντακτών: "με εντολή του μεγάλου" και με πακιστανικά τηλέφωνα η κυβέρνηση και οι αξιωματούχοι της, έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία παρακάμπτοντας ελέγχους αθλητών που ήταν θετικοί στον covid». Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «πρόκειται για ανατριχιαστική είδηση που αποδεικνύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του λειτουργούν με πρακτικές που δεν ταιριάζουν σε δημοκρατική κυβέρνηση». «"Πακιστανικά" τηλέφωνα, ξέρετε, χρησιμοποιούν οι μαφιόζοι, όχι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι», σχολίασε. Καταλόγισε «θράσος» στον κ. Μητσοτάκη να «αναγγέλλει κλείσιμο νοσοκομείων και συγχωνεύσεις περιφερειακών νοσοκομείων», ενώ «διχάζει τους πολίτες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, χωρίς να αναλαμβάνει την ευθύνη για την αποτυχία στο πρόγραμμα εμβολιασμού που αντί για στόχο 70% τον Ιούνιο μετά βίας περάσαμε το 40% τον Ιούλιο».

Αναφερθείς στην πρόσφατη προγραμματική συνδιάσκεψη του κόμματος, τόνισε ότι «δεν ήταν απλώς μια κομματική εκδήλωση, αλλά ένας σταθμός για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μια μεγάλη πολιτική παρακαταθήκη». Επισήμανε ότι το σώμα της συνδιάσκεψης ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα, «ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση» και «την ίδια στιγμή έθεσε ως κύριο στόχο του κόμματος τη συγκρότηση μιας ευρείας κοινωνικής συμμαχίας με καθοριστικό το ρόλο της μισθωτής εργασίας, για τη νίκη στις εκλογές και την ανάδειξη μιας προοδευτικής κυβέρνησης για τη χώρα». Ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «αντικειμενικά ο προεκλογικός κύκλος έχει ανοίξει και το κόμμα μας μπαίνει σε εκλογική ετοιμότητα με στόχο τη νίκη», «διότι είναι πλέον κοινωνική ανάγκη να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαιοσύνης στην ελληνική κοινωνία».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ