Skip to main content

Τζανακόπουλος: Παρακολούθημα της Χρυσής Αυγής ο Μητσοτάκης

Η υιοθέτηση ενός λόγου εθνικιστικού, ενός λόγου μίσους παράγει πραγματικά κοινωνικά, πολιτικά και ιδεολογικά αποτελέσματα, είπε ο Τζαμακόπουλος.

Δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τη θέση της Ν.Δ. περί «ανταλλαγής» στο Μακεδονικό, άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «παρακολούθημα της Χρυσής Αυγής».

«Η καταγγελία αυτή (σ.σ. περί ανταλλαγής) εκτός ότι είναι παντελώς αστήρικτη και ανόητη, έχει και μια άλλη συνέπεια. Διότι αν από τη μια μεριά του τραπεζιού της συναλλαγής καθόταν η ελληνική κυβέρνηση, θα πρέπει να μας πει ποιος καθόταν από την άλλη. Κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να κάθεται στην άλλη πλευρά του τραπεζιού, εκτός από τους ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης, πολλούς με τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης συμμετέχει στο ΕΛΚ» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Και πρόσθεσε: «Και τώρα θα πρέπει να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν να συμμετέχει στο ίδιο κόμμα με τους συνεργούς στην “προδοσία” της Μακεδονίας».

Δεν παρέλειψε να επισημάνει, επιπλέον, ότι η υιοθέτηση «ενός λόγου εθνικιστικού, ενός λόγου μίσους παράγει πραγματικά κοινωνικά, πολιτικά και ιδεολογικά αποτελέσματα: Νομιμοποιεί την ακροδεξιά, νομιμοποιεί τον ακραίο εθνικισμό, τον μετατρέπει σε νόμιμη, αν θέλετε, ιδεολογία. Κι αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο».

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως είναι μια συμφωνία - πρότυπο που βάζει τίτλους τέλους σε μια ιστορικού χαρακτήρα εκκρεμότητα. «Θεωρώ, λοιπόν, ότι θα λειτουργήσουν τα προοδευτικά αντανακλαστικά στο ελληνικό Κοινοβούλιο για να μην αφήσουμε αυτή την ευκαιρία αναξιοποίητη»

Για τις βουλευτικές εκλογές, διαμήνυσε ότι θα διεξαχθούν με τη λήξη της τετραετίας και «αυτό νομίζω ότι θα είναι προς όφελος και της ελληνικής οικονομίας και του πολιτικού συστήματος στη χώρα».

Ειδική αναφορά έκανε και στις δημοσκοπήσεις, με τον κ. Τζανακόπουλο να υπογραμμίζει πως λειτουργούν περισσότερο ως εργαλεία επικοινωνιακής πολιτικής στα χέρια κομματικών και εκδοτικών επιτελείων και λιγότερο, ίσως και καθόλου, ως εργαλεία για την αποτύπωση των κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών.

Σχετικά με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αθηναίων, ανέφερε ότι «συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις, οι οποίες αναμένεται σύντομα να καταλήξουν». «Και είμαι σίγουρος ότι η όποια επιλογή γίνει θα κινείται στην κατεύθυνση της συγκρότησης ενός μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού προοδευτικού ρεύματος».