Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΑ ΧΕΡΣΑΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό

Πυρά εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα.

«Φαίνεται ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά σε ότι αφορά την διαχείριση του ζητήματος από την ελληνική πλευρά» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Κατήγγειλε δε, ότι «ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αξιοποιήσει την κατάσταση προς ίδιον όφελος, προκειμένου να ξεφύγει από την κατάσταση στην οποία βρισκόταν».

Επεσήμανε μάλιστα, ότι «τα χερσαία σύνορα είναι πάντοτε κλειστά». «Δεν μπορείς να περάσεις, αν δεν έχεις ταξιδιωτικά έγγραφα».

«Τώρα η κυβέρνηση μεταφέρει το επικοινωνιακό κέντρο βάρους στον Έβρο, λέγοντας ότι κάνει μια επιχείρηση υπεράσπισης των συνόρων, ενώ το πραγματικό θέμα το αντιμετωπίζουμε στα νησιά» συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο.

Ερωτηθείς για την τουρκική προπαγάνδα, ο κ. Τζανακόπουλος αναγνώρισε ότι «βλέπουμε μια εικόνα έντασης» στον Έβρο, όμως δεν ξέρουμε «ποιος ρίχνει τα χημικά και γιατί».

Ειδική μνεία έκανε και στην απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει για 30 ημέρες τις αιτήσεις παροχής ασύλου, διευκρινίζοντας ότι αυτό αντίκειται στο διεθνές δίκαιο.

«Ουσιαστικά θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση πληθυσμού παράτυπων μεταναστών στα νησιά, καθώς δεν μπορούν να γίνουν απελάσεις εάν δεν έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα μέσα που αφορούν κάθε άνθρωπο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επεισόδια στα ελληνοτουρκικά σύνορα ξεκίνησαν την προηγούμενη Παρασκευή (28/2), όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Έβρου, με στόχο να εισέλθουν στη χώρα.

Από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα και απαγόρευσε την είσοδο. Ως αποτέλεσμα, δεν έλλειψαν οι στιγμές έντασης, με πετροπόλεμο, τραυματίες και χρήση δακρυγόνων.

Μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν με την παρότρυνση Τούρκων αστυνομικών ή στρατιωτικών. Την ίδια ώρα, η γειτονική χώρα επιμένει στις πληροφορίες για την ύπαρξη νεκρών από ελληνικά πυρά, κάτι το οποίο κατηγορηματικά διαψεύδει η Αθήνα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ