Skip to main content

Τζανακόπουλος: Θλιβερή μετατόπιση του Μίκη σε σε θέσεις μισαλλόδοξες

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει με σαφήνεια αν ο ίδιος και το κόμμα του υιοθετούν τη θέση του συλλαλητηρίου, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η μετατόπιση του κ. Θεοδωράκη σε θέσεις μισαλλόδοξες και πολιτικά ακραίες, είναι μια θλιβερή εξέλιξη», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Δεν θεωρώ ότι ήταν μια ορθή επιλογή να εμφανιστεί και να μιλήσει με τον τρόπο που μίλησε στο συλλαλητήριο. Δεν ξέρω αν αναφερόμενος στον αριστερόστροφο φασισμό αναφερόταν και στον εαυτό του και το παρελθόν του. Δεν ξέρω αν τον τιμά ο τρόπος που τον χαιρέτησαν ακροδεξιά στοιχεία και γνωστοί φασίστες αυτού του τόπου», τόνισε, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Τέτοιες φράσεις όπως ‘Αδέρφια μου ναζιστές’ ούτε για αστείο πρέπει να λέγονται. Ούτε για αστείο», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη μία μεγάλη κινητοποίηση όπως αναμφίβολα ήταν η χθεσινή» αλλά επέμεινε ότι τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία».

«Είναι διαφορετικό πράγμα η αγωνία του κόσμου και άλλο η προσπάθεια ακραίων στοιχείων να καπηλευθούν, όπως έγινε και χθες στο συλλαλητήριο όπου ακραίοι έδωσαν, κυρίως, τον τόνο», είπε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η στάση της κυβέρνησης, δεν έχει τίποτε διαφορετικό από τη στάση των κυβερνήσεων τα τελευταία δέκα χρόνια», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και έθεσε το ερώτημα αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαγράφει όσα ειπώθηκαν από το 2007 και μετά.

«Από τη στιγμή που δεν είχε προκύψει κανένα νέο δεδομένο στη διαπραγμάτευση με τους γείτονες δεν υπήρχε κανένα νόημα να πάμε σε ενημέρωση. Αυτό έγινε με κατ ιδίαν συναντήσεις όταν προέκυψαν νέα δεδομένα μετά τη συζήτηση με τον κ. Ζάεφ».

Διερωτήθηκε μάλιστα, αν το σύνθημα του συλλαλητηρίου, καμία χρήση του όρου Μακεδονία από τους γείτονές μας, είναι μια θέση που μπορεί και πρέπει να υιοθετηθεί από την ελληνική εξωτερική πολιτική. «Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα», είπε και πρόσθεσε «από εκεί και πέρα ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποκαλύψει τη θέση του για την διαπραγμάτευση. 

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει με πολλή μεγάλη σαφήνεια αν ο ίδιος και το κόμμα του υιοθετούν αυτήν την πολιτική θέση», που διατυπώθηκε στο συλλαλητήριο, ανέφερε και πρόσθεσε: «Αυτό που κάνει ο κ. Μητσοτάκης να κατηγορεί την κυβέρνηση για εν κρυπτώ διπλωματία, θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην εξωτερική πολιτική της χώρας».

Ερωτηθείς αν ο κ. Καμμένος θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι αυτός θα είναι ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τζανακόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, («αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σκέψη για δημοψήφισμα»).