Skip to main content

Τζαβάρας: Η ομιλία Μητσοτάκη θεμελίωσε τις διαφορές ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τζαβάρας διατύπωσε την εκτίμηση ότι η δημοσκοπική εικόνα της κυβέρνησης θα την οδηγήσει να αποφασίσει πρόωρες εκλογές.

«Το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ δεν αναφέρθηκε καθόλου ούτε στον κ. Τσίπρα, ούτε στην κυβέρνησή του και στα "ανδραγαθήματα" τους, για μένα δείχνει ότι ο Μητσοτάκης από προχθές είναι ένας εν δυνάμει πρωθυπουργός, που το μυαλό του είναι στραμμένο στην επόμενη μέρα και αφήνει πίσω του το παρελθόν» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Θεωρώ ότι ήταν πολύ καλή στιγμή το γεγονός ότι από το βήμα της ΔΕΘ ο Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να εκφωνήσει έναν λόγο διαφορετικό, ο οποίος πραγματικά θεμελιώνει τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ στο επίπεδο των ιδεών και των προγραμμάτων και όχι με τη μορφή των ανέξοδων αντιπαραθέσεων, όπου χρησιμοποιούνται συκοφαντίες και ύβρεις, όπως μας έχει συνηθίσει η κυβερνητική πλευρά», είπε ο κ. Τζαβάρας.

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά που έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ στις κοινωνικές ανισότητες, ως στοιχείο τη ανθρώπινης φύσης, εξέφρασε την άποψη ότι «προσπάθησε να συνταιριάξει τον αγώνα της κοινωνίας να θεραπεύει τις αιτίες, που οδηγούν σε κοινωνικές ανισότητες και τη διαπίστωση ότι η διαφορετικότητα είναι μία εγγενής κατάσταση στην ανθρώπινη συνθήκη».

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης και τις δυνατότητες υλοποίησης τους ο κ. Τζαβάρας σχολίασε πως «ο λόγος του ήταν μνημείο ισορροπίας μεταξύ της ιδεολογίας του φιλελευθερισμού και της κοινωνικής ευαισθησίας της αυριανής κυβέρνησης της ΝΔ», εξηγώντας πως «η τρόικα ή οι εταίροι δεν επιβάλλουν το είδος των μέτρων που πρέπει να παίρνουμε ως κυβερνήσεις». «Οι τρόποι είναι δύο, είτε θα αυξήσουμε δαπάνες, είτε θα κόψουμε τα έσοδα. Αυτοί που μας κυβερνάνε αντί να νοικοκυρεύουν το κράτος και να κόβουν δαπάνες, επέλεξαν να αυξάνουν τους φόρους, τα έσοδα και μας έχουν φτάσει σε αυτή την ασφυκτική κατάσταση», είπε, προσθέτοντας πως «όταν κάποιος κυβερνάει με αυτόν τον τρόπο δείχνει όχι την κοινωνική του ευαισθησία, αλλά την αδιαφορία του για την προσπάθεια, που πρέπει να κάνει το κράτος για να είναι αρωγός στον πολίτη, να ενισχύει την οικονομία, τις δομές και τις υποδομές, ώστε να έχει ως στόχο τη γενική ευημερία».

Ο κ. Τζαβάρας διατύπωσε την εκτίμηση ότι η δημοσκοπική εικόνα της κυβέρνησης θα την οδηγήσει να αποφασίσει πρόωρες εκλογές. «Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ενδιαφέρεται για την πολιτική της αυτοσυντήρηση και για την πολιτική της επιβίωση, άρα είναι λογικό να μην πάει σε εκλογές το 2019, όπου θα πέφτουν σαν βροχή τα μέτρα που η ίδια έχει ψηφίσει», ανέφερε, προβλέποντας ότι οι εκλογές «θα γίνουν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018 το αργότερο».