Σάββατο 17 Αυγούστου 2019
x

ΤΖΑΒΑΡΑΣ: ΝΑ ΑΠΟΣΧΙΣΤΕΙ Η ΗΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο βουλευτής της ΝΔ ζητά μάλιστα να διεξαχθεί άμεσα δημοψήφισμα στον νομό και καλεί τους δημάρχους της περιοχής να στηρίξουν την πρωτοβουλία.

Τη διοικητική απόσχιση της Ηλείας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την ένταξή της στην Πελοπόννησο, ζητά ο βουλευτής της περιοχής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πατρίς».

Ο κ. Τζαβάρας μάλιστα ζητά να διεξαχθεί άμεσα δημοψήφισμα στο νομό για αυτό τον λόγο, ενώ καλεί τους εφτά δημάρχους του νομού να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς αυτή  την κατεύθυνση.

«Έχω επανειλημμένως αναφερθεί στο γεγονός ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι ένα θεσμικό μόρφωμα που κουβαλάει μέχρι σήμερα μια εκ γενετής αναπηρία και προξενεί μια διαρκή ανωμαλία. Είναι η αιτία που μας εμφανίζει να μην είμαστε διοικητικά μέρος της Πελοποννήσου, στην οποία γεωγραφικά ανήκουμε. Στο εξωτερικό όταν μιλάνε για περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι πρόκειται για τμήμα της Πελοποννήσου. Η μόνη θεραπεία αυτής της ανωμαλίας θα μπορούσε να προέλθει από τη χρησιμοποίηση του ονόματος της Ολυμπίας ως συστατικού στοιχείου της επωνυμίας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας», ανέφερε ο κ. Τζαβάρας.

«Έχω προτείνει τη μετονομασία της σε "Ολυμπιακή Περιφέρεια της Ελλάδας". Κατ’ αυτό τον τρόπο η συμβολική αποτελεσματικότητα που θα προέκυπτε από τη χρήση του ονόματος "Ολυμπία" στη παγκόσμια προβολή της Περιφέρειας είναι ασύλληπτη. Δυστυχώς φαίνεται ότι μια τέτοια πρόταση την απορρίπτουν οι Πατρινοί, που επιμένουν να χρησιμοποιούν ως brandname της περιφέρειας μια ανόητη και γελοία φράση "GoWest", ένα όνομα που δε σημαίνει και κυρίως δεν δηλώνει τίποτα όταν αναφέρεται στην Ηλεία.

Όσο πιο γρήγορα ξεμπλέξουμε από αυτή την ιστορία τόσο πιο αποτελεσματικά θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηλείας, που πάνω από όλα είναι αδιανόητο να μην στηρίζουν την υπεροχή τους στο πολιτιστικό απόθεμα της Ολυμπίας. Για αυτό θεωρώ ότι είναι ανάγκη να οργανωθεί στο άμεσο μέλλον ένα δημοψήφισμα σε επίπεδο Π.Ε. Ηλείας για την απόσχισή μας από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας. Απευθύνω έκκληση στο μέτωπο των δημάρχων της Ηλείας να αναλάβουν αυτή την υπόθεση γιατί μόνο μακριά από τη Δυτική Ελλάδα και μέσα στη Πελοπόννησο υπάρχει μέλλον για την Ηλεία», πρόσθεσε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ