Skip to main content

Τζαβέντ Ασλάμ στη δίκη της ΧΑ: Μας χτυπούσαν και μας έλεγαν σκουπίδια

Το δήλωναν ότι είναι Χρυσή Αυγή, είπε ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητητας, προσθέτοντας πως έρχονταν πάντα οργανωμένοι και με σύστημα.

Τις 300 φτάνουν οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής κατά Πακιστανών με τα θύματα των ενεργειών αυτών να είναι περίπου 900, υποστήριξε ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδας, Τζαβέντ Ασλάμ, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Εγώ κατάλαβα τον ρατσισμό το 2010, από αυτούς που μας χτύπαγαν και μας λέγανε "σκουπίδια" και πως αυτοί ήταν καλύτεροι. Μετά, το 2011, ήρθαν και τα μαχαίρια και έμαθα τον φασισμό», τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο μάρτυρας, ενώ περιέγραψε δεκάδες περιστατικά επιθέσεων μελών της Χρυσής Αυγής κατά ομοεθνών του,

Ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας είπε στο δικαστήριο ότι οι δράστες των επιθέσεων αυτών, μετά το 2010, δρούσαν φορώντας μπλούζες της Χρυσής Αυγής. «Το δήλωναν ότι είναι Χρυσή Αυγή» όπως είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως σε όλες τις περιπτώσεις «έρχονταν οργανωμένοι και με σύστημα».

Επίσης, αναφέρθηκε εκτενώς στις προεκλογικές καμπάνιες της οργάνωσης, κατά την διάρκεια των οποίων «το έλεγαν ότι θα μας διώξουν γιατί είμαστε "σκουπίδια", όπως το έλεγαν και στην Βουλή» και συμπλήρωσε πως «μέχρι το 2012 δεν είχε γίνει ούτε μία σύλληψη και αυτό είναι το μεγάλο μας παράπονο».

Παράλληλα, εξέφρασε την απόλυτη πεποίθησή του πως όλες οι επιθέσεις κατά συμπατριωτών του ήταν σε γνώση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής: «Πιστεύω πως οι βουλευτές έλεγαν στα μέλη τι να κάνουν».