Skip to main content

Τζιάλλας: Απο τον τουρισμό το 50% των αιτήσεων στον αναπτυξιακό νόμο

Ανοίγουν δύο μεγάλα προγράμματα που αφορούν τον ιαματικό τουρισμό και τις υποδομές των Δήμων. Στις 25.000 οι νέες κλίνες σε ξενοδοχεία

H προσέλκυση μεγάλων διεθνών ξενοδοχειακών αλυσίδων στην Ελλάδα, είναι μία απο τις επιδιώξεις της ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού, που βλέπει τη Θεσσαλονίκη με γοργούς ρυθμούς να ανεβαίνει σαν προορισμός city break και σύντομα να «πιάνει» τις υψηλές πληρότητες της Αθήνας που ξεπερνούν το 95%.

Τα παραπάνω δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού κ. Γιώργος Τζιάλλας από το βήμα του συνεδρίου τουρισμού που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη τα πέντε διμερή επιμελητήρια.

Την ημερίδα, που φέτος έχει θέμα «Ποιότητα στη μαζικότητα - η συνταγή της επιτυχίας» διοργανώνουν συγκεκριμένα τα επιμελητήρια Ελληνο-Αμερικανικό, Ελληνο-Βρετανικό, Ελληνο-Γαλλικό, Ελληνο-Γερμανικό και Ελληνο-Ιταλικό. Οι εργασίες της ημερίδας άνοιξαν με χαιρετισμό του προέδρου του Ελληνο-Γερμανικού Επιμελητηρίου /Επιτροπής Βορείου Ελλάδας κ. Στ. Τζιρίτη.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τζιάλλας στην προσέλκυση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα, τόσο από Έλληνες επιχειρηματίες όσο και από ξένους. Σαν αποτέλεσμα της ανάπτυξης του τουριστικού κλάδου, στην τελευταία τριετία προστέθηκαν 25.000 νέες κλίνες στο δυναμικό της χώρας και αυτές μόνο σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων. Άλλωστε, από τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου, το 50% αφορούν επενδυτικά projects στον τουρισμό.

Ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε επίσης σε δύο μεγάλα προγράμματα που εκκινούν και αφορούν τον ιαματικό τουρισμό και την υποστήριξη των υποδομών, που μέσω των Δήμων, απευθύνονται στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Στις επόμενες ημέρες, κλείνει και το πρόγραμμα για τις ΜμΕ του τουρισμού, συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, που αποδεικνύεται όμως πολύ μικρό για το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί.