Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020
x

ΤΖΙΓΓΕΡ: ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ

Κανείς δεν μπορεί να κατεδαφίσει την Λεωφόρο αν δεν δοθούν οι εγκαταστάσεις στον Βοτανικό, όπως τόνισε η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

 

Για την συνέντευξη που παραχώρησε ο Άρης Βωβός σε αθλητική εφημερίδα τοποθετήθηκε η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη, υποστηρίζοντας πως κανείς δεν μπορεί να κατεδαφίσει την Λεωφόρο. 
 
Αναλυτικά η θέση της πλευράς Βαρδινογιάννη:
 
«Ο κ. Βωβός κάνει λόγο για αξιώσεις (από τον δήμο και τον Παναθηναϊκό, δεν λέει ακριβώς τι ζητάει από ποιόν και γιατί) για την καθυστέρηση του έργου τουλάχιστον για ότι αφορά τον Παναθηναϊκό και όχι για κάποια σύμβαση αφού ο ίδιος αναφέρει ότι μετά την αλλαγή του νόμου δεν υπάρχει κάτι τέτοιο λόγω των υποχωρήσεων που έγιναν.
 
Η καθυστέρηση για την οποία θα αξιώσει αποζημιώσεις ο Βωβός πως προκύπτει; Υπήρχε κανένας συμφωνημένος χρονικός περιορισμός στον οποίο έπρεπε ο Παναθηναϊκός να απαντήσει και δεν το ξέρουμε; Επειδή δηλαδή κάποιος πρότεινε κάτι στον Παναθηναϊκό το οποίο δεν βόλευε σε τίποτα την ομάδα, ήταν υποχρεωμένος να το δεχθεί σε κάποιο συγκεκριμένο χρόνο; Σε ποια συμφωνία αναφέρεται αυτό; 
 
Η καθυστέρηση στην ψήφιση οφειλόταν στο γεγονός ότι ο Δήμος (με τον οποίο έχει συμφωνίες ο Παναθηναϊκός και όχι με τον Βωβό) δεν ικανοποιούσε τα αιτήματα των πρασίνων βάσει των συμφωνηθέντων. Κάτι που κάνει και σήμερα με τον ερασιτέχνη δηλαδή. Και δεν έχει μπει ποτέ και σε καμία περίπτωση χρονικός ορίζοντας για το πότε θα συμφωνήσει ο καθένας. Για ποιά καθυστέρηση μιλάει λοιπόν ο Βωβός; 
 
Μα ο Παναθηναϊκός με επίσημη ανακοίνωση της ΓΗΠΕΛ στις 19 Απριλίου του 2010 είχε κάνει σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα χρονικό όριο παρά μόνο η ακλόνητη στάση να γίνουν δεκτά τα αιτήματα του Παναθηναϊκού. 
 
Αποτελεί σταθερή θέση μας η διασφάλιση των κεκτημένων και η προστασία των συμφερόντων όλου του Παναθηναϊκού. Απαρέγκλιτος στόχος μας είναι η νέα νομοθετική ρύθμιση να μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα τις εργασίες ανέγερσης του νέου Γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, χωρίς τον κίνδυνο εμφάνισης νέων προσκομμάτων από τον οποιονδήποτε. Η στάση μας αυτή είναι ακλόνητη και δεν υπόκειται σε καμία χρονική ή άλλου τύπου πίεση. Καταληκτικό σημείο αυτής της διαδικασίας δεν μπορεί να είναι άλλο από την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, όπως αυτά παγιώθηκαν από την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε». 
 
Η συμφωνία λοιπόν έγινε τον Αύγουστο το 2010 όταν ο Δήμος εξασφάλισε στον Παναθηναϊκό ( ερασιτέχνη και ΠΑΕ) αυτά που ζητούσε. Στην συνέχεια αυτά τα συμφωνηθέντα έπρεπε να μπουν στον νομοσχέδιο της Μπιρμπίλη το οποίο παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2010 και δεν περιείχε αρκετά από αυτά που είχαν συμφωνηθεί με τον δήμο με κυριότερο το πότε θα κατεδαφιστεί η Λεωφόρος. Τότε ο ερασιτέχνης και πολύ σωστά έκανε πίεσε για να συμπεριληφθεί απαραίτητα ο όρος να κατεδαφιστεί η Λεωφόρος όταν θα ολοκληρωθεί η κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Βοτανικό και το νομοσχέδιο με αυτή την διάταξη πια πέρασε τον Απρίλιο του 2011. 
 
Και αν δεν το είχε δεχθεί ο δήμος ακόμη και σήμερα δεν θα είχε περάσει. Γιατί δεν τέθηκε ποτέ θέμα χρονικών ορίων αλλά συμφωνίας. Όταν θα υπήρχε τότε μόνο θα υπήρχε και η συγκατάθεση του Παναθηναϊκού για το επόμενο βήμα. Αυτά λοιπόν για τις αόριστες απειλές περί καθυστερήσεων του Βωβού. Και για να μην ξεχνάμε. Η διπλή ανάπλαση (που όντως έχει καθυστερήσει κατά πολύ) ξέρει ο κύριος Βωβός για ποίο λόγο έχει μπλοκαριστεί; Μήπως γιατί το ΣτΕ έκρινε ότι ήταν αντισυνταγματικό το εμπορικό του κέντρο, ενώ αντίθετα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις έκρινε ότι ήταν όλα σωστά και νόμιμα; Ποίος ευθύνεται λοιπόν για την καθυστέρηση; Ο Παναθηναϊκός, η ο Βωβός; 
 
Επίσης κάνει αναφορά ο Βωβός για δική του προσφορά στον ερασιτέχνη με την κατασκευή του αθλητικού κέντρου. Είναι προφανές ότι ο επιχειρηματίας θέλει σκόπιμα να αγνοεί ότι ο ερασιτέχνης έχει κάνει συμφωνία με τον δήμο και με κανέναν άλλο. Και από τον δήμο περιμένει να του εγγυηθεί την κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων στον οποίο δήμο έχει συμφωνήσει να δώσει την έκταση της λεωφόρο και να πάρει στον βοτανικό έτοιμες αθλητικές εγκαταστάσεις και εξασφαλισμένη έκταση για να κατασκευαστεί ποδοσφαιρικό γήπεδο. Καμία χάρη δεν κάνει κανείς λοιπόν στον Παναθηναϊκό. Συναλλαγή γίνεται συγκεκριμένη και μόνο με τον δήμο όχι με τον Βωβό.
 
Είναι θέμα του δήμου πως θα καταφέρει να εξασφαλίσει αυτά που πρέπει να δώσει στον Παναθηναϊκό. Όσο το αν είναι ανεξάρτητος ο ερασιτέχνης από το ποδοσφαιρικό γήπεδο όπως επικαλείται ο επιχειρηματίας κάποιος πρέπει να του πει να διαβάσει καλύτερα τα προβλεπόμενα.
 
Ο ερασιτέχνης είναι ο κάτοχος όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων που θα γίνουν εκεί και η ΠΑΕ ενοικιαστής. Οπότε τα κλειδιά όλου του έργου τα κρατάει ο ερασιτέχνης από πλευράς Παναθηναϊκού και ο δήμος από την άλλη πλευρά. Το γεγονός ότι ο δήμος θέλει να αναγκάσει τον ερασιτέχνη να κάνει εμμέσως συμφωνία (τριμερή) με τον Βωβό δίνει το δικαίωμα στην διοίκηση του ΑΟ να μην συμφωνεί δικαίως με αυτό και να απαιτεί να κάνει την οποία συμφωνία μόνο με τον δήμο όπως έχει μέχρι τώρα.
 
Όσο για το κόστος του γηπέδου το οποίο αξιολογεί αυθαίρετα ο Βωβός και καλεί τον Παναθηναϊκό να φτιάξει ένα φθηνότερο γήπεδο τύπου Καραϊσκάκη αυτό είναι θέμα του τριφυλλιού και μόνο και το δικαίωμα για το τι γήπεδο θα γίνει εκεί πρώτος από όλους να το αποφασίσει το έχει και πάλι ο ερασιτέχνης και μετά όποιος άλλος πάρει τα δικαιώματα με την συγκατάθεση του ερασιτέχνη για να το κατασκευάσει και να το εκμεταλλευθεί, είτε αυτός λέγεται δήμος είτε ΠΑΕ (για τον λόγο αυτό άλλωστε, για να μην υπάρχει καμιά υποχρέωση σε αυτόν που θα το αναλάβει, να ακολουθήσει το συγκεκριμένο σχέδιο και να τηρήσει την σύμβαση με τον Άκτορα, την συγκεκριμένη συμφωνία αναλαμβάνει ο Τζίγκερ).
 
Και επειδή προβλέπει ο Βωβός ότι αυτή την εποχή δεν υπάρχει χρηματοδότηση του έργου από τις τράπεζες και δεν μπορεί να γίνει το γήπεδο άρα δεν θα υπάρχει χρηματοδότηση από τις τράπεζες και όπου άλλου επιχειρηθεί να γίνει το γήπεδο σύμφωνα με τον Βωβό.
 
Τώρα για την διαδικασία που ίσως κάποιοι έχουν στο μυαλό τους για να κατεδαφιστεί η Λεωφόρος από τον Δήμο χωρίς την συγκατάθεση του ερασιτέχνη, αυτό όπως προβλέπεται από το νόμο Μπιρμπίλη δεν μπορεί να γίνει. Μπορεί να γίνει μόνο όταν έχουν κατασκευαστεί και ολοκληρωθεί οι αθλητικές εγκαταστάσεις στον Βοτανικό.
 
Καλή η προσπάθεια λοιπόν του κ. Βωβού να αξιώνει 140 εκ (άλλωστε ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει και εδώ που τα λέμε φθηνά το κοστολόγησε θα μπορούσε να ζητήσει και 500 ποιός τον εμποδίζει) επειδή καθυστερεί η διπλή ανάπλαση αλλά θα μπορούσε να το κάνει εύκολα και στον καθρέπτη του σπιτιού του αν ψάχνει πράγματι κάποιον νομικά υπεύθυνο για αυτή την καθυστέρηση.
 
Είναι προφανές για όσους καταλαβαίνουν και θέλουν να καταλάβουν ότι ο Παναθηναϊκός για αυτό ακριβώς τον λόγο θέλει να κάνει συμφωνία απευθείας με τον δήμο όπως προβλέπεται από το νομοσχέδιο και με κανέναν άλλο τρίτο. Αυτό σύμφωνα με τον κ. Βωβό είναι εκβιασμός.
 
Η υλοποίηση του νόμου δηλαδή συνιστά εκβιασμό; Όταν λοιπόν ο δήμος έχει κάνει τις δικές του συμφωνίες με όποιον άλλο θέλει μπορεί να εγγυηθεί ο ίδιος στον Παναθηναϊκό συγκεκριμένα πράγματα και να αποσπάσει τότε την συμφωνία του Παναθηναϊκού αλλά ο Παναθηναϊκός θα είναι υπόλογος στον δήμος και ο δήμος στον Παναθηναϊκό. Σε κανέναν άλλο».A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ