Skip to main content

Ένα εκατομμύριο επισκέπτες περιμένει το 2018 η ΔΕΘ - Helexpo

Μέσα σε μία εξαετία αυξήθηκαν κατά 168% οι ημέρες λειτουργίας του εκθεσιακού κέντρου. Στις 25 οι διοργανώσεις της ΔΕΘ, στις 210 οι εκδηλώσεις τρίτων.

Η ΔΕΘ – Ηelexpo άφησε πίσω της τα πρώτα, πολύ δύσκολα, χρόνια της οικονομικής κρίσης αλλά και της κάποιας αμφισβήτησης του αναπτυξιακού της ρόλου, και μέσα σε μία εξαετία, αυξάνει κατά 168% τις ημέρες λειτουργίας του εκθεσιακού της κέντρου, προσθέτει 8 νέες εκθέσεις και θεματικά αφιερώματα στις διοργανώσεις της, ενώ οι προβλέψεις για το 2018 δείχνουν ότι ο αριθμός των επισκεπτών που θα δεχτεί θα φτάσει στο 1 εκατομμύριο, έναντι 500.000 το 2011.

Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε ο πρόεδρος του δ.σ. της ΔΕΘ- Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης «20Χ5» της Κίνησης Thessaloniki Project, τονίζοντας ότι ο εκθεσιακός φορέας, με την ανάπλαση του συνεδριακού- εκθεσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης, μπορεί να αναδειχθεί, στον επόμενο, ακόμη δυναμικότερο, επιχειρησιακό πνεύμονα της πόλης.

Άλλωσε, όπως είπε ο κ. Τζήκας επικαλούμενος στοιχεία μελέτης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για κάθε 1 ευρώ που εισρέει στην Έκθεση, άλλα 6 ευρώ πηγαίνουν στην πόλη, κάτι που αποδεικνύει τη σημασία της ΔΕΘ - Helexpo για την οικονομία της Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Helexpo ενημέρωσε ότι εντός του 2018 αναμένεται η εκπόνηση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το νέο εκθεσιακό κέντρο και το μητροπολιτικό πάρκο, στην έκταση της σημερινής Έκθεσης, οπότε από το 2019 κι’ αφού διερευνηθούν τα πιθανά χρηματοδοτικά εργαλεία και πόροι, να προωθηθεί το project της ανάπλασης, που εκτιμάται ότι θα έχει χρόνο ολοκλήρωσης μία πενταετία.

Όμως παρότι οι εκθεσιακοί και συνεδριακοί χώροι της ΔΕΘ- Helexpo έχουν ανάγκη αντικατάστασης με σύγχρονους, η Εταιρεία, όπως δείχνουν τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Τζήκας, κινείται ανοδικά και αναπτυξιακά.

Συγκεκριμένα και συγκρίνοντας τα στοιχεία του 2011 με τις προβλέψεις, βάσει προγραμματισμένων εκδηλώσεων για το 2018, η εικόνα είναι η εξής:

To 2018 oι εκθέσεις και οι θεματικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΔΕΘ- Helexpo, θα είναι 25, έναντι 17 του 2011.

Οι εκδηλώσεις τρίτων που θα φιλοξενηθούν σε εγκαταστάσεις της ΔΕΘ- Helexpo θα ανέλθουν σε 210, έναντι μόλις 92 του 2011.

Το εκθεσιακό κέντρο θα λειτουργεί για 287 ημέρες το 2018, όταν το 2011 ήταν σε λειτουργία 107 ημέρες.

Τέλος, το εκθεσιακό κέντρο υπολογίζεται ότι θα δεχθεί έως και 1 εκατομμύριο επισκεπτών, έναντι 500.000 το 2011.