Skip to main content

Tzimas Cosmetics: Φωτογραφικό λεύκωμα για τη γυναίκα της Θεσσαλονίκης

Η εταιρεία γιόρτασε τα 60 της χρόνια στον χώρο της καλλυντικής περιποίησης και της γυναικείας ομορφιάς παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο λεύκωμα.

Με έναν πρωτότυπο τρόπο αποφάσισε η Tzimas Cosmetics να γιορτάσει τα 60 χρόνια της στον χώρο της καλλυντικής περιποίησης και της γυναικείας ομορφιάς.

Η εταιρεία προχώρησε στην έκδοση ενός ιδιαίτερου Φωτογραφικού Λευκώματος με τίτλο «Πόλη Γένους Θηλυκού», αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες της Θεσσαλονίκης.

Είναι μία έκδοση όπου συνυπάρχουν εικόνες ανώνυμων και επώνυμων φωτογράφων, μέσα από τις οποίες επιχειρείται η διερεύνηση της πολύτροπης όσο και πλούσιας παρουσίας της γυναίκας στην Θεσσαλονίκη στο διάστημα έξι δεκαετιών.



Κάθε μία από τις γυναίκες που απεικονίζονται, μέσα από την αναπαράσταση των πολλών και διαφορετικών ρόλων τους, εμφανίζονται ελκυστικές με το δικό τους μοναδικό τρόπο, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Θελήσαμε να  σηματοδοτήσουμε την επέτειο των 60 χρόνων της λειτουργίας μας με τη δημιουργία ενός έργου, ικανού να τιμήσει την πόλη στην οποία γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, αλλά και τις γυναίκες που έζησαν σε αυτήν κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων» είναι τα λόγια με τα οποία προλογίζουν την έκδοση ο Γιώργος και η Λίλα Τζίμα.

Την επιμέλεια του λευκώματος είχαν η Ευδοξία Ράδη και ο Ηρακλής Παπαϊωάννου του MΟΜus / Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.



Τo λεύκωμα παρουσιάστηκε πρόσφατα σε εκδήλωση στον πολυχώρο ΥΨΙΛΟΝ στην Θεσσαλονίκη, παρουσία πλήθους κόσμου.  

Την έκδοση προλόγισε ο κ. Γιώργος Τζίμας, εκ μέρους της Tzimas Cosmetics, ο κ. Ηρακλής Παπαϊωάννου, εκ των επιμελητών του λευκώματος και η κα Ζωή Ψαρρά – Παπαγεωργίου, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, η οποία μίλησε για την πορεία και την εξέλιξη της γυναίκας στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 60 χρόνια. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα από τα αριθμημένα αντίτυπα του λευκώματος.



Η βραδιά έκλεισε με το γυναικείο πολυφωνικό σχήμα Stringless, οι οποίες τραγούδησαν ένα ρεπερτόριο ειδικά επιλεγμένο για την εκδήλωση με κομμάτια από τις έξι αυτές δεκαετίες.