Skip to main content

Τζινπίνγκ: Κίνα και ΗΠΑ θέλουν «συνεχή πρόοδο» στις σχέσεις τους

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο, ο Σι δήλωσε ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ εργάζονται για την εφαρμογή της εκεχειρίας στον εμπορικό τους πόλεμο

Οι ηγέτες της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών θέλουν «συνεχή πρόοδο» στις σχέσεις τους, δήλωσε ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε νωρίτερα σήμερα με τον αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, ο Σι δήλωσε ότι η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται για την εφαρμογή της εκεχειρίας στον εμπορικό τους πόλεμο.

Ο πρόεδρος Σι είπε ότι ελπίζει στην πρόοδο για μια σινο-αμερικανική σχέση που θα είναι συντονισμένη, σταθερή και συνεργατική.

Είπε, επίσης, ότι οι ομάδες των δύο χωρών εργάζονται εντατικά για να εφαρμόσουν την πρόσφατα επιτευχθείσα συναίνεση μεταξύ της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με το Xinhua, ο κινέζος πρόεδρος δήλωσε ότι ελπίζει οι ομάδες να μπορέσουν να προσεγγίσουν η μία την άλλη και να επιτύχουν μια συμφωνία που θα είναι αμοιβαία επωφελής το συντομότερο δυνατόν.