Skip to main content

Τζιτζικώστας - Πιερρακάκης: Έτοιμοι να υποδεχτούμε τη νέα ταινία του Χόλιγουντ

Δεν αποκάλυψαν για ποια ταινία πρόκειται, όμως ο περιφερειάρχης είπε με νόημα ότι θα πρωταγωνιστούν πολλοί χολιγουντιανοί αστέρες...

Έτοιμη να αρχίσει γυρίσματα η νέα χολιγουντιανή ταινία, με φόντο τη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η Voria.gr θα είναι το σίκουελ της κινηματογραφικής παραγωγής «Οι Αναλώσιμοι 4», με πρωταγωνιστές όλους τους «σκληρούς» του Χόλιγουντ.

Δείτε - Τρεις χολιγουντιανές ταινίες ψάχνουν τη Θεσσαλονίκη για γυρίσματα

Χωρίς να αποκαλύψουν για ποια ταινία πρόκειται ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισαν σήμερα ότι μετά το «The Enforcer» με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας και ένα μήνα μετά το τέλος των γυρισμάτων στη Θεσσαλονίκη, η Κεντρική Μακεδονία είναι έτοιμη να υποδεχτεί νέα χολιγουντιανή παραγωγή.

Πολλοί σταρ στη Θεσσαλονίκη

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας, «προτού αρχίσουν τα γυρίσματα της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας σάς είχα πει να μην παραξενευτείτε αν πίνετε καφέ στην παραλία μαζί με έναν σταρ του Χόλιγουντ. Τώρα θα σας πω να μην παραξενευτείτε εάν πίνετε καφέ με πολλούς σταρ του Χόλιγουντ...».

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, «με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχουμε πολύ στενή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και στον τομέα της προσέλκυσης τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών στην περιοχή μας. Με τη σημαντική συνδρομή του υπουργείου και του ΕΚΟΜΕ έχουμε κατορθώσει να κάνουμε πράξη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το όραμά μας, που δεν είναι άλλο από το να βάλουμε την περιοχή μας για τα καλά στον χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών παγκοσμίως. Ολοκληρώθηκαν πριν από ένα μήνα τα γυρίσματα της πρώτης χολιγουντιανής παραγωγής στη Θεσσαλονίκη και σε λίγες μέρες θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε άλλη μια πολύ σημαντική εξέλιξη που αφορά σε κινηματογραφικές παραγωγές, επίσης του Χόλιγουντ, που ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν γυρίσματα στην Κεντρική Μακεδονία. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη παραγωγή που θα φέρει στον τόπο μας πολλούς μεγάλους αστέρες του Χόλιγουντ, που θα δώσουν την περαιτέρω ώθηση που επιδιώκουμε κι εμείς για την περιοχή μας, ώστε να δημιουργηθεί αφενός εισόδημα και θέσεις εργασίας, αφετέρου να προβληθεί η Κεντρική Μακεδονία στο εξωτερικό. Τίποτα από αυτά δεν θα είχε γίνει αν δεν είχε αλλάξει το νομικό πλαίσιο στη χώρα μας και δεν είχε γίνει ελκυστικό για τις οπτικοακουστικές παραγωγές. Κι αυτό οφείλεται στον Κυριάκο Πιερρακάκη και στον πρόεδρο του ΕΚΟΜΕ, Πάνο Κουάνη».

Ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι «το επόμενο διάστημα θα δούμε πολλές κινηματογραφικές παραγωγές στη χώρα μας και φυσικά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ακούσατε ήδη μια καλή είδηση που θα έχουμε το επόμενο διάστημα και η οποία αφορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ήδη έχουμε δει και άλλες πολλές παραγωγές να υλοποιούνται και εδώ, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Η χώρα μας είναι ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο και ειδικά στην Κεντρική Μακεδονία αυτό είναι εμφανές και γίνεται εύκολα αντιληπτό».

Ψηφιακά οι εξετάσεις για τις άδειες οδήγησης

Στη συνάντησή τους οι δυο άνδρες συζήτησαν και την επέκταση της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία των υφυπουργών, Γιώργου Γεωργαντά και Θεόδωρου Λιβάνιου, αλλά και του αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Άγγελου Χαριστέα.

Μάλιστα ανακοίνωσαν πως από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αρχίζει για πρώτη φορά πανελλαδικά η ψηφιοποίηση του προγραμματισμού των προφορικών και γραπτών εξετάσεων των υποψήφιων για την απόκτηση άδειας οδήγησης.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα: «προχωράμε άμεσα στην ψηφιοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών της Περιφέρειας προς τους συμπολίτες μας, διευκολύνοντας τη ζωή τους, επιταχύνοντας τους χρόνους αναμονής και κερδίζοντας πολλαπλά οφέλη τόσο για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, όσο και για την καθημερινότητα των πολιτών. Ήδη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν ψηφιοποιηθεί πολλές υπηρεσίες, που επηρεάζουν την καθημερινότητα χιλιάδων κατοίκων και ανακοινώνουμε σήμερα μια νέα υπηρεσία της Περιφέρειάς μας, που ψηφιοποιείται το αμέσως επόμενο διάστημα, και είναι η πρώτη υπηρεσία του είδους που ψηφιοποιείται πανελλαδικά. Πρόκειται για τον προγραμματισμό των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης. Με την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας φιλοδοξούμε να καταστήσουμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ακόμη πιο φιλική στους πολίτες και να μειώσουμε ακόμη περισσότερο τους χρόνους που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων, χτυπώντας στη ρίζα της τη γραφειοκρατία».

Όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης: «Η ψηφιοποίηση του προγραμματισμού των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων οδήγησης, ξεκινά πρώτα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και θα κλιμακωθεί σε όλη την Ελλάδα. Αντηχώντας το ίδιο πνεύμα, γιατί μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα που είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη, η απλούστευση των διαδικασιών και η διευκόλυνση, σημειώνω ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε την ευκαιρία να ανακοινώσουμε την ψηφιοποίηση πολλών τέτοιων υπηρεσιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτή είναι μόνο η αρχή».