Skip to main content

Τζιτζικώστας: Αδιαπραγμάτευτη η μοναδικότητα της Μακεδονίας

Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα και κατάθεση στεφάνων στο Γ' Σώμα Στρατού

Τελετή κατάθεσης στεφάνων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μπροστά στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού προς τιμή των ηρώων που χάθηκαν στη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα.

«Σήμερα τιμούμε την μνήμη όλων εκείνων των ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους στον μακεδονικό αγώνα για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Ταυτόχρονα μια τέτοια ημέρα οφείλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι η ελληνικότητα, ιστορικότητα και η μοναδικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτες», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην τελετη παρέστη ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Γεωργαντάς. «Σήμερα ανήμερα του θανάτου του Παύλου Μελά τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας αλλά και την υπεράσπιση της ελληνικότητας της. Αυτή την υπεράσπιση η σημερινή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να την συνεχίσει», δήλωσε.

Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου παρουσία των εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και πλήθος πιστών.

Μετά τη δέηση, ομιλία εκφώνησε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ο οποίος υπογράμμισε ότι το σύγχρονο Μακεδονικό ζήτημα δεν αποτελεί μια απλή διαφορά για το όνομα αλλά για πολλά περισσότερα.

Στην τελετή έδωσαν το «παρών» μεταξύ άλλων ο γγ της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Στράτος Σιμόπουλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Χύτας, καθώς και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, και ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.