Skip to main content

Τζιτζικώστας από Αμφίπολη: Να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών ο Τύμβος

Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» και περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα στους Δήμους Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης

Τους Δήμους Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης, το Ροδολίβος και την Πρώτη Σερρών επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
 
Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στις Σέρρες, επισκέφτηκε αρχικά την Αμφίπολη και το μνημείο του Τύμβου Καστά, ενώ στη συνέχεια μετέβη στη Νέα Ζίχνη, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με καταναλωτές, παραγωγούς, εμπόρους, επαγγελματίες και εργαζόμενους στη λαϊκή αγορά της πόλης, ενώ στο κέντρο της Νέας Ζίχνης συνομίλησε με πολίτες, εμπόρους και καταστηματάρχες για τα ζητήματα της περιοχής.
 
Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε το Ροδολίβος Σερρών και την Πρώτη, όπου οι κάτοικοι του ανέφεραν τους προβληματισμούς για την περιοχή τους και τις παρεμβάσεις, στις οποίες θα ήθελαν να δώσει προτεραιότητα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για να βελτιωθεί η καθημερινότητα και το βιοτικό τους επίπεδο.
 
«Επισκέφτηκα σήμερα τις περιοχές της Αμφίπολης και της Νέας Ζίχνης, το Ροδολίβος και την Πρώτη Σερρών. Περιοχές, με ιδιαίτερη σημασία για τη Μακεδονία και την Ελλάδα, στις οποίες ως διοίκηση της Περιφέρειας όλα αυτά τα χρόνια υλοποιήσαμε τεράστιο έργο και συνεχίζουμε να τις ενισχύουμε με διαρκείς παρεμβάσεις. Επισκέφτηκα το μνημείο του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, για να ενημερωθώ για την πορεία των έργων που υλοποιούνται από το υπουργείο Πολιτισμού, με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας, ώστε το σπουδαίο αυτό παγκόσμιας εμβέλειας, μακεδονικό μνημείο, να στερεωθεί, να συντηρηθεί και να αναδειχθεί. Με ευρωπαϊκούς πόρους και προγράμματα που αξιοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξάλλου, υλοποιούμε σειρά παρεμβάσεων και στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και να μπορεί να παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες φιλοξενίας και υποδοχής των επισκεπτών από όλο τον κόσμο, που σε δυο χρόνια, μόλις το μνημείο γίνει επισκέψιμο θα συρρέουν στην περιοχή. Η μεγάλη αυτή παρέμβασή μας συνοδεύεται κι από τα έργα ανασκαφής του αρχαίου θεάτρου της Αμφίπολης. Δεν μένουμε όμως μόνο στο μνημείο. Το έργο μας είναι εμφανές σε όλη την περιοχή και των δυο Δήμων. Υλοποιούμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στους χειμάρρους Δυτικού Γαζώρου και Καστρόλακκα. Αποκαθιστούμε την οδική ασφάλεια στον άξονα που συνδέει την Παλαιοκώμη με τη Νέα Μπάφρα, συντηρούμε και βελτιώνουμε το δρόμο σύνδεσης Αγγίστας – Κρηνίδας, καθώς και το δρόμο από την Κρηνίδα μέχρι τα όρια με το νομό Καβάλας. Ενισχύουμε τον αγροτικό τομέα με παρεμβάσεις στους βοσκοτόπους της Αγριανής και της Σκοπιάς. Και στις κοινωνικές δομές ήδη λειτουργούν τα Κέντρα Κοινότητας τόσο στο Δήμο Αμφίπολης, όσο και στο Δήμο Νέας Ζίχνης. Με το έργο μας δυναμώνουμε τις Σέρρες, δυναμώνουμε την Αμφίπολη, δυναμώνουμε τη Νέα Ζίχνη, δυναμώνουμε τη Μακεδονία», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.