Τρίτη 14 Ιουλίου 2020
x

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ: ΕΚΤΡΩΜΑ Ο ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αυτό το έκτρωμα στην Παιδεία δεν πρέπει να περάσει και δεν θα αφήσουμε να περάσει, τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στην Καρδίτσα.

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση εξαπέλυσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας του στην Καρδίτσα.

«Αυτό το έκτρωμα στην Παιδεία δεν πρέπει να περάσει και δεν θα αφήσουμε να περάσει. Τους καλώ το πάρουν αμέσως πίσω. Τους προειδοποιώ να μην διανοηθούν ξανά να βάλουν τις ιδεολυψίες τους, πάνω από το μέλλον των παιδιών της Ελλάδας. Αυτές τις λογικές θα τις πολεμήσουμε και θα τις ξεριζώσουμε. Ως εδώ», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ άσκησε δριμεία κριτική στις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτήρισε εκ νέου «λαϊκιστικές» τις επιλογές του κ. Τσίπρα.

Παράλληλα, περιέγραψε το σχέδιό του για τις αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία, ώστε να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα, αλλά και για την εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της χώρας.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Καρδίτσα:

- Για τη φορολογία στην ιδιωτική εκπαίδευση:

«Τους προειδοποιώ να μην διανοηθούν ξανά να βάλουν τις ιδεολυψίες τους, πάνω από το μέλλον των παιδιών της Ελλάδας. Αυτές τις λογικές θα τις πολεμήσουμε και θα τις ξεριζώσουμε. Ως εδώ.

»Επιβάλουν τώρα, φόρο και στην ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι τόσο αδίστακτοι που μετατρέπουν το αγαθό της Παιδείας σε εμπορική συναλλαγή. Και έχουν το θράσος να αποκαλούν προκλητικά 'πενταροδεκάρες', τα χρήματα που από το υστέρημά του δίνει ο γονιός, για να έχει το παιδί του μια καλύτερη ευκαιρία, μια παραπάνω δυνατότητα στη ζωή. Δηλώνουν με περίσσια υποκρισία ότι δήθεν, η ιδιωτική εκπαίδευση, αφορά μόνο τους εύπορους και τους πλούσιους, δεν λένε κουβέντα όμως, για τα φροντιστήρια, στα οποία στηρίζεται η μέση ελληνική οικογένεια, για να βοηθήσει το παιδί της, έτσι όπως σήμερα έχουν τα πράγματα στην Παιδεία. Έχουν την απίστευτη αμετροέπεια να μεταχειρίζονται τους μαθητές και τις οικογένειές τους σαν ψηφοφόρους και να τους αντιμετωπίζουν, όχι ως ίσους μπροστά στο υπέρτατο αγαθό της Παιδείας, άλλα να τους χωρίζουν σε δικά μας και δικά τους παιδιά».
 
-Για τη φορολόγηση των αγροτών:

«Αντί να βάζει φόρους ο κ. Τσίπρας ας ενεργοποιήσει κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ετοιμάζονται να επιβάλουν και την πιο βαριά φορολογία στους αγρότες. Να το ξεκαθαρίσουμε, οι αγρότες ποτέ δεν ζήτησαν να μη φορολογούνται. Να φορολογούνται δίκαια, με βάση τις πραγματικές δυνατότητές τους, τα πραγματικά έσοδά τους.

Είναι όμως άλλο αυτό, που είναι από όλους αποδεκτό, και άλλο η φοροεπιδρομή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η εξόντωση του πρωτογενούς τομέα από τον κ. Τσίπρα.
Κάνουν όμως και κάτι ακόμα πιο κυνικό: Προβλέπουν οι ίδιοι, στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσαν, αύξηση των ανέργων κατά 100 χιλιάδες το 2015 και 50 χιλιάδες το 2016. Με άλλα λόγια, ξέρουν ότι η πολιτική τους είναι λάθος και όμως συνεχίζουν να επιμένουν στο λάθος.

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα δεν έχουν κανένα πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης, παρά μόνο να επιβάλλουν φόρους. Όμως το εθνικό σχέδιο για την αναγέννηση της χώρας, που θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση, πρέπει να έχει ως βασικό πυλώνα την Περιφερειακή Ανάπτυξη. Εκεί βρίσκονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, εκεί οι πραγματικές δυνατότητές της. Αφού δεν έχουν λοιπόν κάποιο σχέδιο, ας αντιγράψουν ένα έτοιμο και πετυχημένο μοντέλο, αυτό που εφαρμόσαμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».
 
Ο κ. Τζιτζικώστας σήμερα το πρωί περιόδευσε στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και επισκέφτηκε τους Σοφάδες, όπου, μετά τον εκκλησιασμό, συναντήθηκε και συνομίλησε με πολίτες της περιοχής για τα προβλήματα στην ελληνική επαρχία και κυρίως για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ο αγροτικός κόσμος της χώρας.

Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με τα μέλη της ΝΟΔΕ Καρδίτσας, ενώ μετά την κεντρική ομιλία του έκανε βόλτα στην πόλη της Καρδίτσας, συνομίλησε με πολίτες και είχε συνάντηση με νέους της περιοχής και μέλη της ΔΑΠ.Ο κ. Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της περιοδείας του θα επισκεφτεί στη συνέχεια τη Φαρκαδόνα και το Μουζάκι, όπου θα έχει συναντήσεις με πολίτες, στελέχη, μέλη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το απόγευμα θα περιοδεύσει στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Η κεντρική ομιλία του στα Τρίκαλα θα γίνει στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, στις 19.30'.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ