Skip to main content

Τζιτζικώστας: Δεν πρέπει να αλλάξει η σημερινή φυσιογνωμία των λαϊκών αγορών

Εκπρόσωποι των ομοσπονδιών και σωματείων των λαϊκών αγορών συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας - Τί ειπώθηκε

Με τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και την αντιπεριφερειάρχη μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι, εκπρόσωποι των ομοσπονδιών και σωματείων των λαϊκών αγορών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σκοπός ήταν να τους ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις, αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Οι εκπρόσωποι ενημέρωσαν ξανά προς τον κ. Τζιτζικώστα και την κ. Πατουλίδου, τη διαφωνία τους με τη φιλοσοφία του σχεδίου νόμου. Όπως ανέφεραν οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αποψίλωση των λαϊκών αγορών, τη σταδιακή απαξίωση τους και τελικά τον αφανισμό τους.

«Το σχέδιο τους είναι να μην υπάρχουν λαϊκές αγορές ή και αν υπάρχουν να είναι ελεγχόμενες από τις διάφορες εταιρίες που θα μπουν σε αυτές», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Επισήμαναν δε, πως πέρα από τους εργαζόμενους στις λαϊκές αγορές, που θα χάσουν την εργασία τους, ζημιωμένος θα είναι και ο καταναλωτής, αφού δε θα λειτουργεί ο ανταγωνισμός.

Τόνισαν, ότι πέρα από τις μαύρες σημαίες, που έχουν υψωθεί στις λαϊκές αγορές, το ενημερωτικό υλικό που έχει διανεμηθεί και την απεργία στις 7 Απριλίου, θα ακολουθήσουν και άλλες δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας είπε, ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν εξυπηρετεί τον εκσυγχρονισμό των λαϊκών αγορών. Υπογράμμισε, πως σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να αλλάξει η σημερινή φυσιογνωμία τους.

Ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας προανήγγειλε, ότι το θέμα θα τεθεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης περιφερειών Ελλάδος στην οποία είναι πρόεδρος.

«Οι λαϊκές αγορές, πρέπει να είναι στο σύνολο τους στην εποπτεία των περιφερειών της χώρας προκειμένου μεταξύ άλλων να μπορούν να καθορίζουν αυτές το ημερήσιο τέλος, προκειμένου να μην υπάρχουν ανισότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Να σημειωθεί, ότι στη συνάντηση μετείχαν εκ μέρους των εργαζόμενων στις λαϊκές αγορές οι: Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής, Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος, Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας – Θεσσαλίας- Θράκης Βασίλης Μακρίδης, Ο πρόεδρος του σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» Λάζαρος Παυλίδης. Ο πρόεδρος του σωματείο μικροπωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών εκτός Θεσσαλονίκης « Μακεδονία» Γιώργος Χρυσαφίδης. Ο πρόεδρος του σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» Γιώργος Λαβιδάς. Επίσης ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Γρηγόρης Κωτσόπουλος.