Skip to main content

Τζιτζικώστας: Ευπατρίδης και πιστός στις ιδέες του ο Δημήτρης Σιούφας

Ο κ. Τζιτζικώστας κάνει λόγο για έναν υποδειγματικό πρόεδρο τη Βουλής, που βοήθησε τον ίδιο στα πρώτα του πολιτικά βήματα.

Τη θλίψη του για την απώλεια του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα εκφράζει με δήλωση του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας κάνει λόγο για έναν υποδειγματικό πρόεδρο τη Βουλής, που βοήθησε τον ίδιο στα πρώτα του πολιτικά βήματα.

Στη δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρει:

«Ο Δημήτρης Σιούφας ήταν ο ευπατρίδης που ταύτισε το όνομά του με τον κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Υποδειγματικός ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, αποτέλεσε για μένα παράδειγμα ήθους και συνέπειας, καθώς είχα την τιμή να είναι ο Πρόεδρος του Σώματος, κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, στηρίζοντάς με στα πρώτα πολιτικά μου βήματα. Πιστός στις ιδέες του, μαχητικός, εργατικός και ήπιων τόνων, κέρδισε το σεβασμό όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ακριβώς επειδή λειτουργούσε πάντα με αντικειμενικότητα, μετριοπάθεια και με γνώμονα τους κανόνες του πολιτεύματός μας. Υπερασπίστηκε με αυταπάρνηση τους δημοκρατικούς θεσμούς, ενώ άφησε σπουδαία παρακαταθήκη και το προσωπικό του στίγμα στα πολιτικά πράγματα της χώρας, με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Βαθύς γνώστης των αυτοδιοικητικών θεμάτων και ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας ‘Κωνσταντίνος Καραμανλής’ ο Δημήτρης Σιούφας άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του έντιμου και δυναμικού πολιτικού, με σπουδαία προσφορά στον τόπο. Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για το θάνατό του και θεωρώ την απώλειά του πλήγμα για την πολιτική, για την πατρίδα. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του».